Konut Haberleri
22 Ara 2014 11:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:19

Ruble Alpleri vurdu!

ABD ve Avrupa Birliği’nin uyguladığı yaptırımlar ve petrol fiyatlarındaki yüzde 40’ı aşan düşüş nedeniyle ekonomisi sarsılan Rusya’daki kriz, turizmi de vurdu.

Ruble Alpleri vurdu!
Rusya’nın para birimi Ruble’nin dolar karşısında yüzde 85’lere varan değer kaybı ise en çok Fransız Alpleri’nde yankılandı.Avrupa’daki en önemli kayak merkezlerinden biri olan Fransız Alpleri’ndeki oteller ve kayak merkezleri,sezon nedeniyle bu krizdenen hızlı etkilenen noktalar arasında yer aldı.

Ruslar;İngilizler, Belçikalılar ve Hollandalılardan sonra Fransız Alpleri’ni en çok ziyaret edenler arasında dördüncü sıradaydı.

YÜZDE 25 AZALDI

Rusya’daki kriz Almanya,Avusturya, Güney Kıbrıs ve Mısır’daki turizmi de etkiledi. Eylül ayında Almanya’nın Bavyera Eyaleti’ne gelen Rusların oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 azaldı. Güney Kıbrıs Oteller Birliği Başkanı Haris Loizides, yaptırımlar nedeniyle Rus turist oranının yüzde 25 azaldığını belirtti.

RUSLAR BİTCOİN'E AKIN ETTİ

Ruble’nin değer kaybı yatırımcıları dijital para Bitcoin’e yöneltti. Ruble’nin dolar karşısında yüzde 11’den fazla değer yitirdiği sayı günü ruble-bitcoin işlem hacmini gösteren 30 günlük ortalama işlem miktarı 230’dan 819’a yükseldi.