Ekonomi
24 Tem 2017 17:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:18

Rönesans Avrupa'da Türkiye'yi temsil edecek!

Geçtiğimiz günlerde Japon Sojitz Grubu'yla anlaşma imzalayarak İkitelli Şehir Hastanesi'ni inşa etmeye hazırlanan Rönesans Holding, şimdi de Hollanda'da yaklaşık 1 milyar euro yatırımla yol ve tünellerden oluşan PPP projesi hayata geçirecek.

Rönesans Avrupa'da Türkiye'yi temsil edecek!
Geçtiğimiz hafta Japon Sojitz Grubu'yla İkitelli Şehir Hastanesi'ni inşa etmek için ortak olan Rönesans Holding, Avrupa'da da yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 

Rönesans Holding, Hollandalı inşaat şirketi Ballast Nedam'ın da yakın zamanda tamamını satın aldı.

Bu dev satın almaların ilk sonucu olarak, Avrupa'nın 100 yıllık hayali, dünyanın en uzun tüneli Goothard Base'i hayata geçiren ve Zürih ile Milano'yu birbirine bağlayan Rönesans, şimdi de Rotterdam'da yollar ve tünellerden oluşan devasal bir proje için ilk adımları atıyor.

Rönesans'ın PPP deneyimi Avrupa'da

Hollanda'nın en merkezi bölgelerinden Rotterdam'da hayata geçecek “A24 Blankenburg-Verbinding” ihalesi geçici olarak Rönesans çatısı altındaki Ballast Nedam ile DEME ve Macquarie konsorsiyumuna emanet edildi.

Rijkswaterstaat (Hollanda Bayındırlık ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü) tarafından yapılan açıklamaya göre, A24 Blankenburg-Verbinding Kamu-Özel Ortaklığı projesi, mevcut ve yeni altyapının tasarımından oluşuyor.

Türkiye'de sağlık alanında önemli PPP projelerine imza atan Rönesans, böylece bu deneyimini Avrupa'ya da başarıyla taşıdığını ortaya koyuyor. İşletmesi 20 yıl boyunca bu konsorsiyumda olacak proje, Hollanda'nın diğer şehirleriyle çevre bölgelerden Rotterdam'a erişimi kolaylaştıracak.