Kentsel Dönüşüm
15 Haz 2013 18:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:27

Roman vatandaşlara toplu konut eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, roman vatandaşların çoğunlukta yaşadığı çanakkale'de Fevzipaşa mahallesi'nde toplu konut eğitimi verdi

Roman vatandaşlara toplu konut eğitimi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, toplu konut eğitimi verdi. Ankara'daki eğitime, Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyon Başkanı ve Türkiye Roman Haklarını Koruma Forumu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Işıldak'ta katıldı.
Çanakkale'de, roman vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Fevzipaşa mahallesi muhtarı da olan Işıldak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen toplu konut eğitimine katıldı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan bölgelerin genel olarak Roman vatandaşların çoğunlukta yaşadığı yerler olduğunu söyleyen Işıldak, "Toplantının son derece faydalı olduğuna inanıyorum. Biz de bu toplantıya Çanakkale'yi temsilen katıldık. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldık. Aynı zamanda, bu tür toplu konut projeleri esnasında, haklarımızın neler olduğunu, bu haklarımızı nasıl arayacağımızı öğrendik" dedi.
Işıldak, daha sonra ise Çalışma Bakanlığı tarafından düzenlenen Dünya Roman Festivaline katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Işıldak'a katılım ve çalışmalarından dolayı plaket verdi.