Konut Haberleri
06 Nis 2017 16:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:05

Rize-Artvin Havalimanı'nda uçuşlar 3.5 yıl sonra başlayacak!

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra denize yapılan 2. havalimanı ünvanını alacak olan Rize-Artvin Havalimanı, 2020 yılında hizmete girecek...

Rize-Artvin Havalimanı'nda uçuşlar 3.5 yıl sonra başlayacak!
22 Mayıs 2015'te hizmete giren ve Türkiye'nin ilk deniz dolgusuna yapılan havalimanı olarak bilinen Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra bir yeni proje daha geliyor...

2020 yılında açılması planlanan Rize-Artvin Havalimanı, Türkiye'nin ikinci deniz dolgusuna yapılan havalimanı ünvanını alacak. Dev projeyle ilgili açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize-Artvin Havalimanı'nı çok önemsediklerini dile getirdi.

Havalimanının, dünyanın denizde yapılmış üçüncü ve Türkiye'nin ikinci havalimanı olacağını ifade eden Arslan, "25 metre derinliğinde ve 85 milyon ton taş dolgu yapacağız. Havalimanın önemini ve özelliğini vurgulaması adına çok önemli. Konvansiyonel boyut dediğimiz 3 bin metreye 45 metrelik bir pist olacak'' dedi.

Arslan ''Dünyanın her yerine uçabilecek uçakların gelebileceği ve inebileceği bir pistten bahsediyoruz" diye konuştu.

Arslan, havalimanının yılda 3 milyon yolcuya hizmet edebileceğini belirterek, şunları kaydetti:
"25 bin metrekare kapalı alana sahip olan bir terminal yapacağız. Onun da proje süreçleri devam ediyor. Sözleşmesine göre 2021 yılında bitmesi öngörülüyor. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatları ile arkadaşlarımızla tekrar görüştük. Rize-Artvin Havalimanı 29 Ekim 2020 yılında bitirilecek. Yani 3,5 yıl sonra biz bu havalimanını bitirmiş olacağız. Bölge insanının hizmetine sunmuş olacağız."