Konut Haberleri
19 Kas 2017 13:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:33

Rize-Artvin Havalimanı'nda bir ilk!

Deniz dolgusuna yapılan Rize Havalimanı yeni bir rekora imza attı. Havalimanı, 8-10 metre daha derine yapılacak ve bir ilk gerçekleştirilecek.

Rize-Artvin Havalimanı'nda bir ilk!
Yapım çalışmaları devam eden havalimanı inşaatında incelemelerde  bulunan Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Ahmet Arslan önemli açıklamalarda bulundu. 

Konvansiyonel bir havalimanı yaptıklarını vurgulayan Arslan, 3 bin  metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pisti bulunacak havalimanına, üç büyük  ve bir küçük gövdeli uçağın da aynı anda park edebileceğini vurguladı.

''Yeni bir rekor kırılacak''

Bölgeye yakışır bir havalimanı olacağını anlatan Arslan, yılda 3  milyon kişiyi ağırlayabilecek bir terminal yapılacağını belirterek, "Dünyanın  üçüncü, Türkiye'nin ikinci denize yapılan havalimanı olacak. Derinlik açısından Rize-Artvin Havalimanı bir ilk olacak. Ordu-Giresun Havalimanını da denizde  yaptık ama burası oradan 8-10 metre daha derin bir havalimanı ve bu anlamda bir  rekor içeriyor." diye konuştu.

"85,5 milyon ton dolgu''

Yapılan çalışmalarla yoğun mesai harcandığını vurgulayan Arslan, günde  20 bin ton taş döküldüğünü, 3 aylık periyotta günde 80 bin ton, daha sonra ise  120 bin ton taş dökebilecek hıza erişileceğini belirtti.

Arslan, havalimanına toplamda 85,5 milyon ton dolgu yapılacağına  işaret ederek, "85,5 milyon ton dolguyu yakalayabilmemiz için günlük 120 bin ton  taş dökme kapasitesine erişmiş olacağız. İşin hızlanmasına yönelik iş planlaması  yapılmış. Ocaklarla ilgili bir sorun yok ve süreçleri tamamlanmış durumda.  Erişimle ilgili problemler bitmiş durumda. Bir köyümüze de zarar vermemek adına  ilave bir yol deplase edilmiş durumda. Yol marifeti ile taş ocaklarına  erişiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Havalimanını kısa sürede bitirerek Rize ve Artvin'in yanı sıra  bölgesel olarak hizmete sunmayı hedeflediklerine değinen Arslan, "Elbetteki  Rizeli Artvinli bu havalimanından yararlanacak ama yayla turizmi ile ünlü bu  bölgeye yaz kış gelecek misafirlerimiz de bu havalimanı marifeti ile gelebilecek.  Doğu Karadeniz'de şirin beldede güzellikleri bizimle birlikte görebilme şansını  yakalamış olacaklar." ifadelerini kullandı.