Sektörel
19 Eki 2015 10:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:36

Dijital sektöre ilgi artıyor

Reklam endüstrisinin gözü dijital pazarda döndü. Çift haneli büyüyen bu pazardaki küresel standartların Türkiye’de yaygınlaşması hedefleniyor.

Dijital sektöre ilgi artıyor
2015 yılının ilk yarısına ilişkin dijital Reklam yatırımları sonuçlarını açıklayan IAB Türkiye, ilk 6 ayda, 2014 yılının aynı dönemine göre yüzde 21.3 oranında artışın yakalandığını bildirdi. Bu yılın ilk 6 ayında ulaşılan rakam 789 milyon lira oldu.
2014’ün aynı dönemine oranla en çok artış görülen kategoriler ise yine mobil gösterim reklamları (yüzde 69.9) ve video reklamları (yüzde 43.3) olarak duyuruldu.
Arama motoru reklam yatırımları ilk 6 ayda 414 milyon liraya ulaştı.
e-posta’ya ilgi azaldı
İlgili dönemde 32.8 milyon liraya ulaşan mobil reklam yatırımları kategorisinde, mobil gösterim reklam yatırımları 16.8 milyon lira, internet ilan sayfası reklam yatırımları 40.1 milyon lira oldu. Elektronik posta (e-posta) yatırımları yılın ilk yarısında yürürlüğe giren Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un da etkisiyle yüzde 11.5 düşüş yaşadı ve 2.9 milyon lira oldu. Oyun içi reklamlar ise bu dönemde 3.8 milyon liraya yükseldi. Sosyal medya yatırımları 99.5 milyon lira olarak kaydedildi.

AB Türkiye Başkanı Mahmut Kurşun, dijitalin dünyada ve Türkiye’de reklam endüstrisinin çekici gücü konumunda olduğunu belirtti.
AB Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Endüstri Standartları Yürütme Kurulu Başkanı Savaş Yılmazer, “Dijital pazar çift haneli oranlarla büyümesini sürdürüyor. Büyümeyle birlikte küresel standartların ülkemizde uygulanması ve yaygınlaşması önem taşıyor. Küresel standartların dijital ekosistemde yer alan tüm taraflarca benimsenmesi büyüme getirecek” dedi.