Konut Haberleri
20 Haz 2018 10:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:51

Ünlü dizi yapımcısının mağdurları çadırkent kurdu

Ünlü yapımcı Raci Şaşmaz’ın Fikirtepe’de yarattığı kentsel dönüşüm mağduriyeti oldukça ilginç bir hal aldı.

Ünlü dizi yapımcısının mağdurları çadırkent kurdu
Bir dönem Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı olan daha sonra Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ile televizyon dünyasında servetine servet katan yapımcı Raci Şaşmaz, büyük bir finansal kriz ile karşı karşıya.

İNTİHAR EDEN BİLE VAR

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ekibine tam 14 bölümdür para ödemediği ortaya çıkan Şaşmaz’ın Fikirtepe’deki inşaat projesinde de oldukça büyük bir mağduriyet yaşanıyor. Hatta iddialara göre evini kaybettiği için intihar edenler bile var. 



ÇADIRSAL DÖNÜŞÜM ALANI

Geçtiğimiz haftalarda Pana Yapı tarafından mağdur edilen bazı aileler Şaşmaz’ın inşaat yaptığı alana gelerek çadır kurmuştu. İşte o ailelere bu hafta diğer mağdurlarda eklenince kentsel dönüşüm alanı çadırsal dönüşüm alanına döndü. 



‘CUMHURBAŞKANI’NDAN YARDIM İSTİYORUZ’

Hürriyet Gazetesi milyonluk rezidanslara komşu ‘çadırkent’i ziyaret ederek Racizedeler’in dertlerini dinledi. İşte o röportajdan öne çıkan bölümler:

Hamdi Bıçakçı(58): 1800 lira emekli maaşım, 1900 lira kiram var. Evimizden barkımızdan olduk, geçinemiyoruz. Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum.

Şanım Şimşek (72): Müteahhite 3 katlı bahçeli evimi verdim, şimdi sokakta kaldım. Evimin betonunu sırtımda taşıdım da yaptım. Kimin ne hakkı var bana bunu yaşatmaya.




10 BİN AİLE ÇÖZÜM BEKLİYOR

MAĞDURLAR adına konuşan Engin Akgüzel süreci şöyle anlatıyor:

“Pana Yapı’nın Fikirtepe’de 4 şantiye alanı var. Birinde inşaat bitti ama evlerin üzerinde haciz var.  3’ünde bir yılı aşkın süredir çivi çakılmıyor. Kentsel dönüşümde evini bu firmaya verip mağdur olan 1000 aile var. Yeni ev alan da 600 aile. Aylardır yaptığımız suç duyurusuna cevap alamayınca 8 gün önce bir çadır kurduk, bugün 7 çadır oldu. Her gün bu sayı artıyor.

Fikirtepe’de diğer firmalarla birlikte 10 bini aşkın mağdur aile var. Çadır kent bir firmanın değil tüm mağdurların alanı oldu. Yağmura fırtınaya rağmen bu mücadelemiz sürüyor. Birkaç gündür süren yağmurla tüm eşyalarımız ıslandı, çadırlar zarar gördü. Ama yine de buradayız. Firmayla en son 20 gün önce görüştük, ‘param yok’ dedi. Şimdi telefonlarımız açılmıyor. Mali sorunları olduğunu söyleyen firma yeni şirket alıyor, dizi film sektöründe işlerine devam ediyor. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın devreye girmesini ve sorunumuzun çözümünü talep ediyoruz.”