Konut Haberleri
18 Eyl 2014 11:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:52

Putin Türk çayı içecek

Rusya’ya ihracat için 162 Türk firmasına vize çıkarken Çaykur, semaver kültürü olan Rusya’ya dökme çay satmak için görüşmelere başladı. Çaykur’un hedef kitlesi başta Devlet Başkanı Putin olmak üzere Rus çayseverler.

Putin Türk çayı içecek
TÜRKİYE’DEN Rusya’ya gıda ihracatı için 162 firmaya vize çıkarken, dev şirketler harekete geçti. Rusya’nın batı ülkelerine yönelik gıda ambargosunun ardından Çaykur, Ülker, Yörsan, Elvan, Kervan ve Kristal gibi çok sayıda dev Türk gıda şirketi bu ülkeye çıkarma yaptı. Rusya çıkarmasında başka markalara üretim yapma yerine şirketler ‘Made in Turkey’ etiketiyle pazara damga vurmayı planlıyor. Yörsan 3 farklı peynir ile bu ülkeye kendi markası ile girmeyi planlarken, Kristal zeytinyağı firması da İtalya ve İspanya’nın pazar hakimiyetini kırmak için çalışacak. Çaykur semaver kültürü olan Ruslar’a dökme çay satmak için görüşmelerine başladı. Devlet Başkanı Putin başta olmak üzere Rusya’daki çay içicileri firmanın hedef müşterileri arasında yer alıyor.  Rusya’nın iyi bir çay içicisi olduğunu belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu “Rusya daha önce Gürcistan’dan çay ithal ediyordu. Sonra onlar çekildi. Sonrasında Rusya Srilanka ve Çin’e yöneldi. Biz de damak tatlarına uygun bir ürünü piyasaya süreceğiz” dedi.

THY’nin soğuk çayı Didi oldu

Rusya’ya Türk çayı dolaylı yöntemlerle giriş yapıyor. Bu ülkeye çalışmak için giden Türk işçiler beraberinde çay getirdiği gibi, yine Rusya’daki bazı Türk marketlerde de çay satışı az da olsa yapılıyor. Soğuk çay pazarına ‘Didi’ markası ile giren Çaykur, çıtayı yükseltti. 2013 yılında 75 milyon adet satış gerçekleştiren firma bu yıl sonuna kadar 150 milyon adetlik satış rakamına ulaşmayı bekliyor. THY ile görüşen firma Didi’yi THY’nin ürün listesine eklemeyi başardı. Sütlüoğlu, Didi’ye ABD, Avrupa, Asya ve Ortadoğu’dan talep geldiğini belirtti.