Ekonomi
23 Haz 2017 15:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:15

Putin Türk Akımı'nı denetleyecek!

Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz sağlayacak olan Türk Akımı'nda çalışmalar tüm hızla devam ediyor. Projede derin deniz kısmına boru hattı inşası da start aldı. Putin ise bu çalışmaları yakından takip edecek.

Putin Türk Akımı'nı denetleyecek!
Gazprom tarafından hayata geçirilen Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde derin deniz kısmındaki boru hattının inşasına başlandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk AkımI boru hattının derin sulardaki inşaatını gerçekleştiren Pioneering Spirit gemisine çıkarak incelemelerde bulunacak.

Türk Akımı Projesi sayesinde, Rus gazının Türkiye'ye ve oradan Güney ve Güneydoğu Avrupa'ya güvenli bir şekilde iletiminin sağlanacağını vurgulayan Gazprom İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, "Türkiye, elektriğinin yüzde 38'ini doğalgazdan üretiyor. Dolayısıyla Türk Akımı Projesi Türkiye'nin ve bölgenin enerji güvenliğini önemli oranda artıracaktır" ifadesini kullandı.

Geçen yıl ekimde İstanbul'da imzalanan Türk Akımı Hükümetler Arası Anlaşma ile her biri yılda 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki boru hattının inşa edilmesi planlanıyor. İlk hattın Türkiye'ye, ikinci hattın ise gerekli teminatların alınması halinde Avrupa'ya doğalgaz ulaştırması öngörülüyor.