Arsa-Arazi
08 Tem 2014 09:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:28

Praktiker arazisine karma proje!

DKY inşaat, Praktiker arazisinin dönüşümüne başladı. Firma, Kartal’da yıkımına başladığı Praktiker arazisinin üzerine 5 bloktan oluşan 348 konut, ofis ve Metro Cash & Carry’nin bulunduğu proje inşa edecek.

Praktiker arazisine karma proje!
21.696 m2’lik arazi üzerinde, Adalar manzarasına karşı yükselecek projede ticari alanların yanı sıra 2+1, 3+1, 4+1 tip daireden oluşan 348 konut bulunacak.

Yıkım bir ayda bitecek
Kartal’da Praktiker binasının yıkımını yerinde inceleyen Dumankaya Holding ve DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya, proje ile yakından ilgilendiğini dile getirdi.
53 yıllık tecrübeyle kaliteli yaşam alanları oluşturmaya devam ettiklerini belirten İbrahim Dumankaya, “Praktiker arazisinin yıkım çalışmalarını 1 ay içerisinde bitirmeyi planlanıyoruz. Kartal’ın en gözde projesini hızlı bir biçimde hayata geçireceğiz” dedi.   

Projenin hakim olduğu adalar manzarası ve metroya 200 metrelik yakınlığı ile Kartal’ın en avantajlı lokasyonunda olacağını ifade eden İbrahim Dumankaya, “Proje 16 ile 20 kat arasında değişen 5 bloktan oluşacak. Ticari alanların bulunduğu ofis bloğu ise 15 kattan oluşuyor. Ofis ve konut giriş-çıkışları birbirinden tamamen bağımsız olacak. Böylelikle konut sakinlerinin ve ofis çalışanlarının giriş çıkışlarda yoğunluk ve emniyet açısından sıkıntı yaşamaları engellenecek. 

Konut ve ofislerin yanı sıra Metro Cash & Carry’nin de yer alacağı proje gelecekteki sakinlerine birçok avantaj sunacak” diye konuştu.

‘Gelişim hız kazanacak’
Kartal başta olmak üzere İstanbul’un kentsel dönüşümünde aktif rol oynayacaklarını vurgulayan Ali Dumankaya ise, şunları aktardı: “İlçede metro, adliye sarayı, iş merkezleri ve üniversiteler gibi birçok ciddi yatırım yapıldı.

Bölge bu yapısıyla içerisinde birçok potansiyel barındırıyor. Kentsel dönüşümle birlikte Kartal’ın yükselişi başladı. DKY İnşaat olarak Kartal bölgesinde Deniz Yıldızı Kartal projesiyle başlayan çalışmalarımız Praktiker binasının bulunduğu alana inşa edeceğimiz projemizle de hız kazanacak.”