Kentsel Dönüşüm
27 Ağu 2014 16:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:44

Polat İnşaat ‘tan Piyalepaşa ’da büyük dönüşüm!

Gayrimenkul ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa bölgesinde hayata geçecek ve Türkiye’de özel sektör tarafından geliştirilecek en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliği taşıyan proje ile ilgili bilgi verdi.

Polat İnşaat ‘tan Piyalepaşa ’da büyük dönüşüm!
Adnan Polat, yaklaşık 15 yıl öncesinden bu yana Piyalepaşa bölgesinde devam eden arazi geliştirme çalışmalarının mevcut olduğunu ve yatırım hedefleri doğrultusunda bu arazi üzerinde bölgenin çehresini değiştirecek, modern, fonksiyonel projeler geliştirme kararı aldıklarını belirtti. Polat Holding bu hedefini yeni kurulan Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme Yatırım ve Ticaret A.Ş. ile hayata geçirecek.

Polat: “Bizim proje kararı aldığımız dönemde kentsel dönüşüm yasasının gündeme gelmesi ve bölgenin kentsel dönüşüm sürecine dâhil edilmesi ile birlikte projemiz de başka bir boyut kazandı. Piyalepaşa’da içinde arsamızın da bulunduğu alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’ uyarınca riskli alan ilan edildi. Bu riskli alanın ülkemizdeki kentsel dönüşüm projeleri kapsamında; sosyal, ekonomik ve kültürel olarak değiştirilmesi ve dönüştürülmesini için şirketimiz Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme Yatırım ve Ticaret A.Ş yetkili kılındı” dedi.

Yatırım bedeli 660 milyon TL

Bölgede hayata geçirilecek proje hakkında ilk bilgileri paylaşan Polat, projenin mimari tasarımının bölgenin tarihi dokusu ile tam bir uyum ve bütünlük içinde olacağını ve çehresini değiştireceğini vurguladı. Polat: “660 milyon TL yatırım ile hayata geçireceğimiz karma kullanım projemizde; 902 konut, ticari üniteler, ofis alanları, otel ve alışveriş sokağı bulunacak. Projemiz, lokasyonu ile Piyalepaşa, Dolapdere ve Tarlabaşı Bulvarı ile oluşan mekânsal düzenekte anahtar bir konumda, Haliç ve Boğaziçi arasında yükselen tepeler ve vadiler arasında ara bir kotta bulunmaktadır. Okmeydanı’ndan Dolapdere’ye inerken yolun solunda kalan tepede yer alan proje; yaklaşık 80 bin metrekarelik bir arazide yer almaktadır” dedi.

Adnan Polat: “Sadece yapısal olarak değil her anlamda dönüşüme ihtiyaç var”

Bölgenin sadece yapısal olarak değil her anlamda bir dönüşüme ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Polat, konu ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Bölgede daha güvenli, sağlıklı, yaşanabilir yeni bir yaşam merkezi oluşturmayı istiyoruz. Projemizi bu anlamda destekleyecek sosyal sorumluluk projeleri de gündemimizde. Bölgemizdeki başarılı öğrenciler için burs programları, halkın sosyalleşmesine yönelik hem eğitim hem de eğlenceyi içerisinde barındıran merkezler ile birlikte sağlık ve yine eğitim konusunda pek çok proje üzerinde derinlemesine çalışıyoruz. Böylece sosyo-ekonomik bir gelişim ve dönüşüm ile bölgenin topyekün gelişmesini amaçlıyoruz.”

Geleceğin kentlerinin oluşturulmasında, sağlıklı ve planlı şehirlere kavuşmak konusunda kentsel dönüşümün şart olduğunu belirten Polat, kritik başarı faktörünün bu sürecin kontrollü bir şekilde yürütülmesi ve sürdürülebilir olması gerektiğini söyledi.

Polat Holding’e ait arazi üzerinde tapulu ve tapusuz ikamet eden vatandaşların olması nedeniyle farklı bir süreç yaşandığını dile getiren Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme Yatırımı ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Kaan Yücel ise bölgede devam eden süreç ile ilgili bilgi verdi.

Yücel: “Bu proje için büyük bir bütçe, zaman ve enerji harcıyoruz”

Yücel proje ile ilgili olarak; “Şirketimizin sahibi olduğu arazi üzerinde, tapusuz ikamet eden ve ruhsatsız inşa ettikleri konutlarda yaşayanları mağdur etmemek için büyük bir bütçe, zaman ve enerji harcıyoruz. Tüm bu kişilere tapusuna sahip olmadıkları arsa üzerindeki yaptıkları evler için, belediyeye verdikleri emlak beyanlarından yola çıkarak, maksimum hakkaniyetin gözetildiği tekliflerle gidiyor, birçoğuyla da anlaşmaya varıyoruz. Burada devreye insan odaklı olmamız, yaşadığımız çevre ve topluma değer katmak ve geleneksel değerlerimizi göz önünde tutmak giriyor” dedi.

Yücel bölgede tapu sahibi olarak ikamet eden kişilerle ise kat karşılığı anlaşmaya vardıklarını söyledi. Bölge sakinlerine bu süreçte yardımcı olabilmek amacı ile bir “Emlak Ofisi” kurduklarını vurgulayan Yücel sözlerine şöyle devam etti: “Emlak Ofisimiz, kiralık veya satılık konut ihtiyacı ile başvuranlara hiçbir ücret talep etmeden bütçelerine uygun konutlar buluyor. Bu ofiste emlakçı komisyonu söz konusu değil, tamamen kendilerine yardımcı olabilmek için hayata geçirdiğimiz bir proje. Ayrıca sadece ev bulma değil taşınma konusunda da destek oluyoruz. ”

Türkiye’de özel sektör tarafından gerçekleştirilecek en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyan projenin 5 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.