Konut Haberleri
30 Mar 2017 10:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:05

Piyalepaşa İstanbul'da satışlar patladı! 3 yılda sadece 250 konut satıldı!

Bölge halkını ayağa kaldıran bir dönüşüme imza atan Polat Holding imzasıyla inşa edilen Piyalepaşa İstanbul'da satış şoku yaşanıyor...

Piyalepaşa İstanbul'da satışlar patladı! 3 yılda sadece 250 konut satıldı!
İstanbul keşmekeşi tüm dünyanın malumudur. Ama bazı semtler vardır ki genelde asayiş haberleriyle adını duyurur. Hatta bazen sadece adı yeter… Tıpkı Hacıhüsrev gibi…

Hacıhüsrev'de inşa edilen Piyalepaşa İstanbul projesi Kasım 2015 itibariyle satışa sunuldu. Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat'ın bizzat verdiği rakamlar, projenin durumunu da gözler önüne serdi. Satışa çıktığı 2.5 yıllık süreçte 400 konutu satışa çıkardı. Bu süre zarfından günümüze kadar sadece 250 konut satıldı. Bunu da Adnan Polat'ın kendisi basın toplantısında açıkladı: "Burası 3 etaptan oluşuyor. İlk etapta biz 400 konutu satışa çıkarmıştı o 400 konuttan 250 konutun satışını bitirdik."



'Böyle bir piyasa ben daha önce yaşamadım' dedi
"Şimdi tekrar 2. etap konutları satışa çıkartıyoruz. Alıcı lehine böyle bir piyasa ben daha önce yaşamadım" diyen Polat'ın aksine rakamlar projede satışların iyi gitmediğini gözler önüne seriyor. Bunda da bölgenin suç oran yüksekliği, yüksek fiyat politikası gibi nedenlerin olduğu biliniyor. 

Örneğin Emlak Konut öncülüğünde GYODER'in de desteklediği tarihi kampanyalara da katılan Piyalepaşa İstanbul, burada da yüksek satış grafiğini yakalayamadı. Nef, Ağaoğlu, Teknik Yapı, Tahincioğlu gibi dev firmaların satış rekorları kırdığı hatta yeni projelerde satış kotaları doldu ve kapandı. Ancak Adnan Polat'ın da bahsettiği bu rekor dönemi de geçiren kendi projesi 2.5 yılda 250 konut satışı ile hüsran yaşadı.