Sektörel
22 Nis 2015 11:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:35

Petrol bir aşağı, bir yukarı!

Suudi Arabistan`ın Yemen`de hava saldırılarını durdurduğu açıklamasının ardından Brent petrolün fiyatı 61 doların altına geriledi

Petrol bir aşağı, bir yukarı!
Petrol fiyatları Ortadoğu'da jeopolitik gerilimi azaltan Suudi Arabistan'ın Yemen'de hava saldırılarını durdurduğu açıklamasının ardından dünkü kayıplarını bugün arttırdı. Brent petrolün fiyatı 61 doların altına geriledi.

Buna karşılık enerji sektörü liderleri artan talebe odaklandıklarını ifade ederek, fiyatların tekrar yükselişe geçebileceğini belirtiyorlar. Petrol fiyatları bu ay Ortadoğu'daki gerilim ve ABD'deki petrol kuyusu sayısının gerilemesine paralel olarak yaklaşık 10 dolar yükseldi.

Başlıca petrol ticaret şirketlerinin yetkilileri ise fiyatların bu yıl yeni dip seviyeleri görmeyeceğini düşündüklerini ifade ediyorlar.

Dünyanın en büyük petrol ticaret şirketi Vitol'un başında bulunan Ian Taylor dünkü açıklamalarında, "Fiyatların ikinci çeyrekte bir defa daha gerilediğini görebiliriz, ancak bu yılın dip seviyelerinin altına inileceğini sanmıyorum" dedi ve ABD dışındaki talep büyümesinin "etkileyici" olduğunu ifade etti.