Konut Haberleri
22 Haz 2018 17:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:52

Pendik-Tuzla metrosu tam gaz ilerliyor

Pendik ve Tuzlalıları metroya kavuşturacak Pendik-Kaynarca-Tuzla Metro Hatlarının yapım çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden başlatılıyor.

Pendik-Tuzla metrosu tam gaz ilerliyor
Pendik-Kaynarca-Tuzla Metro Hatlarının yapım çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden başlatılıyor. Proje revizyonu yeniden hazırlanan ve gereken prosedürlerin tamamlanmasının ardından Kaynarca-Tuzla ve Pendik Merkez-Kaynarca Hatları inşalarına kaldığı yerden başlanacak. Kadıköy-Kartal-Tavşantepe Metro Hattının devamı niteliğinde olacak her iki hat, toplam 13 kilometre uzunluğunda 7 istasyondan oluşacak. Hattın 34 ayda tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor. 

Pendik'in mahalleleri metro ağıyla bağlanacak

Hattın birincisi Tavşantepe Metro Hattı kuyruk tüneli sonundan başlayarak sırasıyla Kaynarca Merkez, Çamçeşme (Çamçeşme Parkı), Kavakpınar (Abdi İpekçi Caddesi), Esenyalı 1(Dörtyol mevki), Esenyalı 2 (Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi yanı) ve Tuzla Tersane İstasyonlarından geçerek Tuzla Belediyesi mevkiinde kuyruk hatları bitiminde son bulacak. Bu hattın toplam uzunluğu yaklaşık 7,9 km olacak.

Metro hattı, Marmaray Hattı'na entegre olacak

Pendik Merkez-Kaynarca Metro Hattı ise mevcut Marmaray ve Hızlı Tren İstasyonları olarak işletilen Pendik İstasyonu yanında teşkil edilecek Pendik Merkez İstasyonundan başlayarak Kaynarca Merkez İstasyonuna ulaşacak. Buradan yapımı devam eden Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı’na ait Hastane İstasyonu’na bağlanacak hat, 4,1 km toplam uzunluğa erişecek. Hat, 1 km'lik bağlantı tüneli ile birlikte toplamda 13 km’lik uzunluğa erişecek.

Tuzla-Tavşantepe 11 dakika

Proje tamamlandığında Tuzla İstasyonundan Tavşantepe İstasyonuna seyahat süresi 11 dakika, Kadıköy İstasyonuna ise 51 dakika olacak.Pendik İstasyonundan binen bir yolcu 15 dakikada Sabiha Gökçen Havaalanına ulaşabilecek. Hat, saatte / tek yönde 62.000 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Günlük yolcu taşıma kapasitesi 2.225.000’e kadar çıkabilecek.