Konut Haberleri
14 Kas 2018 14:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 06:01

Parsel bazlı imar planlarına izin yok!

AK Parti 31 Mart yerel seçimler için 10 maddelik plan hazırlıyor.

Parsel bazlı imar planlarına izin yok!
Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın haberine göre, yerel seçimler için üretilecek projelerde de yatay mimari vurgusu yapılacak. Yerel seçim sürecinde belediye başkan adaylarının hazırlayacağı ve halka sunulacak projelerde de yatay mimari anlayışı öne çıkacak. Toplu konut projeleri de yine bu anlayışa uygun şekilde hazırlanırken, konutların inşaatları öncesinde cami, okul, sosyal yaşam alanları planlanarak yapılacak. Dikey mimarileşmeye sınır getirilirken yatay mimarileşmenin önü açılacak.

Parsel bazlı imar planlarına izin yok

10 maddelik manifestoda şehirlerin imar planı ile ilgili de önemli düzenlemelerin sinyallerine yer verilecek. Şehirlerin mimarisinin korunması ön planda tutulurken, ruhu olan mekanlar öne çıkacak. Parsel bazlı imar planlarına izin verilmeyecek. Ada bazlı veya mahalle bazlı imar tadilatına vurgu yapılacak. Başkanlardan bütüncül bir imar planı yapılması istenecek ve mahalle temelli kentsel dönüşüm yapılacak.

Belediye ihaleleri canlı yapılacak

Belediye ihaleleri internet sitesinden yeni dönemde canlı olarak yayınlanacak. Tasarruf tedbirlerinin de yer alacağı manifestoda, yerli mala öncelik verilecek.