Konut Haberleri
11 Oca 2017 11:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:56

Parfümlerini yurtdışından alanlar dikkat! Zam geldi

Gümrük tarifeleri, İthalat Rejimi'ne göre değişti. Buna göre yurtdışından getirilen parfüm ve şampuan gibi kişisel ürünler ek yüzde 25'e kadar vergiye tabi tutuldu...

Parfümlerini yurtdışından alanlar dikkat! Zam geldi
Yıllardır bazı vatandaşlar, parfüm ve makyaj malzemesi gibi ürünlerini yurtdışından alır. Çünkü bazı kokular Türkiye sınırlarında satılmaz. İşte parfüm, şampuan gibi kişisel ürünleri içeren İthalat Rejimi değişti. Yurtdışından bu ürünleri alanlara ek vergi geldi. Bakanlar Kurulunun, İthalat Rejimi Kararına Ek Kararı, Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, İthalat Rejimi Kararına ek liste ve tabloda gümrük tarife pozisyonu ile isimleri belirtilen, aralarında parfüm, şampuan, deodorant, diş macunu, ayakkabı boyası ve mumların da yer aldığı eşyaların ithalatında yüzde 17-25 arasında ilave gümrük vergisi uygulanacak.

İthalatçı sorumlu
Bu kapsamda tahsil edilecek toplam vergi oranı Gümrük Giriş Tarife Cetveli Hakkında Kanun'da gösterilen hadlerin yüzde 50 artırılmış düzeyini aşamayacak. Aşması durumunda söz konusu kanunda gösterilen hadlerin yüzde 50 artırılmış düzeyi uygulanacak. Kararların uygulanmasında eşyanın menşeinin doğru beyan edilmesinden ithalatçı sorumlu tutulacak.

Bu kararların yayımı tarihinden önce Türkiye'ye sevk edilmek üzere, taşıma belgesi düzenlenerek yüklemesi yapılmış eşyanın ithalatına ilişkin gümrük beyannamesinin, kararın yayımı tarihinden sonra en geç 45 gün içinde tescil edilmesi halinde bu karar hükümleri uygulanmayacak.