Konut Haberleri
30 Eyl 2014 14:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:56

Paranıza çok dikkatli bakın göreceksiniz!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı yine ortaya çıktılar… Kurban pazarlarında yoğunluk bol olduğu için sahte paralar en çok bu dönemde kurban pazarlarında dolaşıma sokuluyor.

Paranıza çok dikkatli bakın göreceksiniz!
Telaşla hayvanını satmak isteyen satıcılar ne olduğunu anlamadan ellerine sahte para tutuşturuluyor. Polis ise önlem olarak ışıklı kalemi kurban pazarlarında dağıttı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde canlı hayvan pazarlarında polis ekiplerince dağıtılan sahte para kalemleri, kurbanlık satışı sırasında dolandırıcılık olaylarına karşı besicilere kolaylık sağlıyor. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerce "Sahtecilik, Hırsızlık ve Dolandırıcılık Kurbanı Olmayın Projesi" kapsamında kentteki hayvan pazarlarında besicilere dağıtılan yaklaşık 10 bin sahte para kalemi, kurbanlık alışverişinde dolandırıcılık olaylarının önlenmesinde önemli rol oynuyor. Sahte paranın tespit edilmesine yarayan kalemler, besicilere kurbanlık satışı sırasında büyük kolaylık sağlıyor. Yetkililer, sahte olduğundan şüphelenilen paranın üzerinin sahte para kalemiyle çizilerek, kontrol edilebileceğini belirtiyor. Para eğer gerçekse herhangi bir renk vermeyen kalem, para sahteyse koyu renkli ve kalıcı çizgi oluşturuyor.



'UYGULAMADAN MEMNUN KALDIK'
Melikgazi ilçesindeki TOKİ konutları yakınlarında kurulan hayvan pazarına kurbanlık getiren besicilerden Nizamettin Öcalan, uygulamadan memnun kaldıklarını belirterek, polis ekiplerine teşekkür etti. Kalem sayesinde sahte parayı çok pratik şekilde tespit ettiklerini belirten Öcalan, daha önce sahte parayla dolandırıldığını dile getirerek, "Yıllarca emek verdiğimiz hayvanlarımızı satarken dolandırılmak çok üzücü bir olay. Sağ olsun emniyet güzel bir sistem geliştirmiş. Paranın sahte olup olmadığını çok kolay bir şekilde anlayabiliyoruz" diye konuştu. Öcalan, bu yıl birkaç kez sahte parayla karşılaştığını ve parayı kalem sayesinde tespit ettiğini ifade ederek, "Aslında birçok vatandaşımız parasının içinde sahte para olduğunu bilmiyor. Dolandırıcıların parası bir şekilde onlara geçiyor. Onlar da bize getiriyor. Herkes önlemini alırsa böyle sorunlarla karşılaşmayız" dedi.


'HER İK TARAF İÇİN FAYDALI OLABİLİR'
Öcalan, sahte para kaleminin kullanılmasının vatandaşlar tarafından yanlış anlaşılmamasını, bu uygulamanın her iki taraf için de faydalı olacağını söyledi. Kurban satın almak için pazarı gezen Mahmut Selvi ise "Bu kalemi kullanan besicilere karşı alıcıların anlayışlı olması gerekiyor. Bu durum kişisel değil. Herkes verdiği paraya bakmak zorunda. Sonuçta besiciler bu hayvanlara emek veriyor, geçimini buradan sağlıyor" şeklinde konuştu.