Konut Haberleri
01 Ağu 2015 12:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:01

Palandöken elde kaldı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB), Erzurum’daki Palandöken kayak tesisleri için açtığı ihaleye teklif gelmedi

Palandöken elde kaldı
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB), Erzurum’daki Palandöken kayak tesisleri için açtığı ihaleye teklif gelmedi. İhalenin iptal edilmesi bekleniyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kayak tesislerine talip olduğunu belirterek, tesislerin ihalesiz olarak devredilmesini istemişti. Palandöken Kayak Tesisi ve Konaklı Kayak Tesisi’nde yer alan taşınmazların özelleştirilmesi için açılan ihalede, son teklif verme süresi 30 Temmuz Perşembe akşamı doldu. Tesisleri için teklif gelmedi. İhalenin iptal edilmesi gerekiyor. Yetkililer, bir iki firmanın ihaleyle ilgilendiğini ancak hiçbir firmanın somut teklifte bulunmadığını aktardı.

İhale kapsamında, kayak tesisinde yer alan taşınmazlar, pistler, liftler ve suni kar sistemi 49 yıl süreyle “işletme hakkının verilmesi”; taşınır araç, gereç ve demirbaşları kapsayan varlıklar ise “satış” yöntemi ile bütün halinde özelleştirilecekti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kısa süre önce kayak tesislerine talip olduğunu açıklamıştı. Sekmen, ihaleye katılmak yerine tesislerin bedelsiz olarak belediyeye devrini talep etmişti. Mehmet Sekmen, tesislerin atıl kalmasını istemediklerini aktarmıştı. 
Deniz ÇİÇEK-GAZETE HABERTURK