Sektörel
15 Eki 2015 13:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:35

Palamut'un tanesi 20 lira

Av yasaklarının sona ermesinden sonra balıkçılarda tezgahları süsleyen palamutun fiyatı el yakmaya başladı. 1 Eylül'den bu yana istenilen seviyede avlanamayan palamudun tane fiyatı 20 liraya kadar yükseldi

Palamut'un tanesi 20 lira
Sinop Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer, palamudun bu sezon balıkçılarda hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Av yasağının bittiği ilk günlerde palamudun bol miktarda avlandığını anımsatan Tuncer, devamı gelir diye beklediklerini ama maalesef gün geçtikçe umutlarının tükendiğini kaydetti.

Bundan sonraki süreçte palamut avcılığından fazla bir beklenti içerisinde olmadıklarını dile getiren Tuncer, şöyle konuştu:

"Sezon başından bu yana palamut avı bir türlü istenilen seviyelere ulaşmadı, hatta son günlerde çok az miktarda avlanıyor. Zaten diğer balık türlerine baktığımız zaman ortada bir bolluk yok. Doğal olarak balıkçılarımız umudunu palamuda bağlamıştı. Sezonun ilk günlerinde umutlanmıştık. Çünkü normal seviyelerde palamut avlanıyordu. Süreç ilerledikçe av miktarında azalma yaşandı. Artık öyle bir noktaya geldi ki bazı balıkçı arkadaşlarımız palamut ağlarını kaldırmaya başladı."

Palamudun az avlanmasının tezgahlara olumsuz yansıdığını vurgulayan Tuncer, "Eğer vatandaş kaliteli palamut yemek istiyorsa tanesine 20 lira vermek durumunda kalıyor. Fiyatlar çok yükseldi, böyle devam ederse yükselmeye devam edecek gibi de görünüyor" ifadesini kullandı.

Öte yandan Sinop'ta tezgahlarda mezgitin kilogramı 10, hamsi 8, istavrit 6, çinekop 20, barbun 15, kalkan da 60 liradan satılıyor.