Konut Haberleri
25 Eyl 2018 12:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:58

Özelleştirilen şeker fabrikası, inşaat firmasına devrediliyor

Yapılan ihalede 336 milyon lira karşılığında Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim A.Ş’ye satılan Bor Şeker Fabrikası, inşaat sektöründe faaliyet gösteren DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devrediliyor.

Özelleştirilen şeker fabrikası, inşaat firmasına devrediliyor
AK Parti hükümetinin 14 şeker fabrikasının özelleştirileceğini duyurmasıdan sonra, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan Bor Şeker Fabrikası, Doğuş Yiyecek ve İçecek A.Ş.'ye satılmıştı. Doğuş Yiyecek ve İçecek A.Ş., şeker fabrikasının, DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye devri için resmi kurumlara başvuru yaptığı öğrenildi.

ŞİRKETİN SERMAYESİ 100 BİN LİRA

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, devrin gerçekleşeceği DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret şirketinin, İstanbul Ticaret Odası'nda bulunan kayıtlarında meslek grubu konut inşaatı olarak gösteriliyor. Sermayesi 100 bin lira olan şirketin sahipleri ise Dişli ailesi.

Kayıtlarda ayrıca, Sırmagrup Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dişli'nin oğlu Emir Haktan Dişli'nin yönetim kurulu başkanı, Sadık Enes Dişli'nin başkan yardımcısı ve Eren Ali Dişli'nin ise yönetim kurulu üyesi olduğu belirtildi.

DOĞUŞ GIDA YOZGAT ŞEKER FABRİKASI'NI DA 275 MİLYON LİRA KARŞILIĞINDA SATIN ALMIŞTI

Dişli'nin yönetim kurulu başkanı olduğu şirketin çalışma alanları ise ‘Her türlü inşaat, taahhüt işleri, konut, işyeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak ve ana sözleşmesinde yazılı olan diğer işleri yapmak' olarak açıklanmıştı.

Doğuş Gıda, Yozgat Şeker Fabrikası ihalesini de 275 milyon lirayla kazanmıştı.