Konut Haberleri
20 Ağu 2017 13:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:22

Özel yurtlar 5 yıldızlı otellerle yarışıyor

Evinden uzakta okuyacak öğrencilerin kiralık ev veya özel yurt arayışı başladı. Ancak, konforuyla lüks otelleri geride bırakan özel yurtların fiyatları da buraları aratmıyor. Mega şehirde ise özel yurtta konaklamanın aylık bedeli bin TL’yi geçti.

Özel yurtlar 5 yıldızlı otellerle yarışıyor
Öğrencilerin kiralık ev ve özel yurt arama sezonu başladı. Halihazırda özel yurtlar birçok yönden sosyal donatılara sahip olsa da fiyatları lüks otellerle yarışıyor.  İstanbul'da bulunan özel yurtlarda konaklamanın aylık bedeli 6 bin lirayı geçti.

Özellerde 6 bin lirayı geçti

Özel yurtlar verdikleri hizmetlerin sayısını artırırken, konforda da otelleri aratmaz hale geldi. Böylece Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda aylık fiyat aralıkları 150 ila 265 lira arasında değişirken, bu rakam özellerde 6 bin lirayı geçti.

Örneğin; Bilgili Holding tarafından hayata geçirilen Republika'nın Ortaköy'deki şubesindeki tek kişilik bir odanın aylık ücreti peşin ödeme yapılırsa 5 bin 590 lira. Spor salonu, plates odası, oyun odası, sinema salonu, yemekhane ve çamaşırhane gibi sosyal donatıların da olduğu Republika'daki tek kişilik bir odada konaklamanın fiyatı, taksitli ödemelerde aylık 6 bin 76 liraya kadar çıkıyor.

Günlüğü 202 lira

Bu rakam 30 güne bölündüğünde, burada konaklamanın günlük bedeli 202,53 liraya denk geliyor. Yurtların 9 aylık sözleşme yaptığı baz alınırsa, bir yıllık yurt bedeli üniversite fiyatlarıyla başa baş yarışır hale gelerek, 54 bin 684 lirayı buluyor.