Sektörel
08 Mar 2015 12:18 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 18:35

Fırtına seferleri iptal ettirdi!

Marmara Bölgesi ve çevresinde etkisini sürdüren fırtına nedeniyle, İDO ve BUDO bazı seferlerini iptal etti

Fırtına seferleri iptal ettirdi!
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:

07:00 Yenikapi - Bandirma Hızlı Feribot
08:40 Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü
09:00 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:

13:45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
12:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
10:45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09:30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş)    seferi
09:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08:30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
08:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi

Marmara Denizi'nde, akşam saatlerinde başlayan ve gece de etkisini sürdüren poyraz nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı bazı şilepler yollarına devam edemedi.

Hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyrazdan olumsuz etkilenen 53 şilep ve tanker, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerinde demirledi.

Gemilerin, hava koşullarının iyileşmesinin ardından rotalarına göre hareket edeceği belirtildi. 

Bu arada, fırtına balıkçıları da olumsuz etkiledi. Ava çıkan tekneler, poyraz dolayısıyla Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.

Meriç Nehri debisi taşkın alarmı seviyesine yakın akıyor

Bulgaristan'daki kar yağışı ve Edirne'deki sağanaklar nedeniyle debileri yeniden yükselişe geçen nehirlerden Tunca yatağının dar olduğu Sarayiçi Adası çevreye yayılışını artırdı. Adalet Kasrı, Kırkpınar Er Meydanı ve çevresine nehir suları yayıldı. Girişleri suyla dolan Kanuni ve Fatih ile ortasında su biriken Yalnızgöz köprüsü araç trafiğine kapatıldı.

Sarayiçi'nin su dolu olması nedeniyle adaya giriş yapılamıyor. Tavuk Ormanı bölgesinde mahsur kalan köpekler kurtarılmayı bekliyor. 

Meriç Nehri ise geçen ay 31 yılın en yüksek debisine ulaşarak taşkın yapmıştı. Meriç'in debisi 48 saatte 2 katına çıktı. Nehir kenarındaki işletmeler önlem almaya başladı. 

Saniyedeki akışı 1165 metreküp/saniyeye ulaşan Meriç Nehri taşkın alarmı seviyesinde akıyor. Vatandaşlar 3 ayda neredeyse üçüncü taşkını yaşadıklarını artık buna çare bulunmasının gerektiğini ifade ettiler