Ekonomi
19 Ağu 2017 14:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:22

Otellerin çoğu şimdiden doldu

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Duran, bayram tatili için otellerin şimdiden yüzde yüz dolduğunu belirtti.

Otellerin çoğu şimdiden doldu
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, bayram tatilinin 10 güne çıkarılmasının turizm sektörüne doping etkisi yaptığını belirterek, otellerin yüzde 70'inin yabancı turistlerle dolu olduğunu söyledi.

1,5 milyon Türk tatil yapacak

Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasının da iç pazara olumlu yansıdığını vurgulayan Duran, bunun önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade ederek, "Zor geçen bir yıldan sonra 10 günlük tatil verilmesi önemli bir ihtiyaçtı. Kurban Bayramı sürecinde iç pazarda 1,5 milyon Türk'ün tatil yapacağını tahmin ediyoruz. Otellerin çoğu şimdiden yüzde 100 doldu. Bazı otellerdeki doluluk oranları da yüzde 90 seviyelerinde. Rus pazarının yoğunluğu, Avrupa'nın canlanıyor olması, BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkelerinden ve İsrail'den hareketlilik olması mutlu etti. İç pazar çok hareketlenecek" diye konuştu.

"Rezervasyonları bir an önce yaptırın"

Bayramda tatil yapacaklara, bir an önce rezervasyonlarını yaptırmaları önerisinde bulunan Duran, çoğu otellerde yer bulunamayacağına dikkat çekerek, "Özellikle tatile çıkacaklar, bildikleri, güvendikleri yerden rezervasyon yapsınlar. Direkt otellere, seyahat acente ve tur operatörlerine değil, güvendikleri, doğru bildikleri yerden yaptırsınlar. 'Ucuz fiyat' diye kesinlikle bilmedikleri yerlerden rezervasyon yaptırmasınlar, TÜRSAB belgesini kontrol etsinler ki tatil için gittiklerinde istemedikleri durumlar yaşamasınlar" şeklinde değerlendirmede bulundu.