Ekonomi
25 Oca 2018 11:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

Otelciler Birliği: Çinli turist gelmesi için kumarhane açılması şart

Dünyada en fazla harcama yapan turistlerin başında gelen Çinliler, Türk turizimcinin de radarında. Ancak Türkiye Otelciler Birliği, Çinli turisti Türkiye’ye çekebilmek için kumarhane açılması gerektiğinin altını çiziyor. Sunulan Formül ise Yassıada’da sınırlı girişli bir kumarhane.

Otelciler Birliği: Çinli turist gelmesi için kumarhane açılması şart
Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre, 261 milyar dolarla dünyanın en çok para harcayan turisti olan Çinliler, başta Turizm Bakanlığı olmak üzere sektördeki pek çok kesimin radarına girdi. Ancak sektör temsilcileri, Çinli turistleri çekebilmek için Türkiye'nin kumarhane açmasının şart olduğu ifade ediyor.

ÇİNLİYİ GETİRMEK KOLAY DEĞİL

Sektörün 2017 değerlendirmesi ile 2018 hedeflerini açıklamak üzere bir araya gelen Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Yönetimi, 2018'i Türkiye yılı ilan eden ve yüksek turizm harcamaları ile dikkat çeken Çinli turisti getirmenin çok da kolay olmadığına dikkat çekti.

‘YASSIADAYI KUMARHANE YAPIN’ DEDİK

Öncelikle THY'nin ve Çinli havayolu şirketlerinin direk uçuş konusunda adım atması ve yeni hatlar açılması gerektiğini kaydeden TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "THY tüm potansiyelini kullansa 300 bin kişi getirebiliyor. Çinliler'in kumar merakı var. Kumarhane açılmadığı sürece Çin'den paralı turisti çekmeyiz. Bir dönem, Yassıada'ya kumarhane yapın dedik. Oraya pasaportla giriş olmalıydı. Amaç o zaman Türk müşteriyi sokmamaktı. Bir takım altyapı hazırlıkları gerekiyor Çinli turisti getirmek için" diye konuştu.

HİNDİSTAN’A YOĞUNLAŞILMALI

TÜROB Başkan Yardımcısı ve Hilton Üst Sınıf ve Lüks Oteller Türkiye Bölge Müdürü Armin Zerunyan, Türkiye'nin turizm konusunda beslendiği pazarların değiştiğini, Ortadoğu ve bazı Asya ülkelerinin ön plana çıktığını kaydetti. Bu dönemde Çin'den önce alternatif olarak Hindistan'a yoğunlaşılması gerektiğini kaydeden Zerunyan, "Ocak ayında Hintli gruplar ağırladık burada. Grup olarak seyahat ediyorlar. Büyük şirketlerin şubeleri pazarlama ve satışçılarının olduğu gezileri oluyor. Hindistan'ın da yüksek harcama potansiyeli var" diye konuştu.