Gündem
26 Ara 2017 10:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

Osmanlı'nın o adasını Türkiye restore edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan ziyareti sırasında Osmanlı döneminin önemli cazibe merkezlerinden biri olan Sevakin Adası'nı da ziyaret etti ve buranın Türkiye tarafından restore edileceğinin müjdesini verdi.

Osmanlı'nın o adasını Türkiye restore edecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan ziyaretinde Osmanlı döneminde önemli merkezlerden biri olan Sevakin Adası konusunu da masaya getirdi. Adaya giderek burada incelemelerde bulunan ve  Hanefi Camisi'nde namaz kılan Erdoğan, daha sonra yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: 

BU HALİ BİZLERİ ÜZDÜ

Sevakin Adası'nı bu halde görmek bizleri üzdü. Yer ile yeksan etmişler. Kim? Batı. Batı'nın karekterinde bu var. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı'na özellikle rica ettim. 'Bu adayı bize tahsis etseniz de bu adayı tamamıyla şöyle bir restore etsek ve adayı tekrar tarihi şanına layık bir hale getirsek. Sudan bununla iftihar eder. Hatta turizmde yeni bir adım atarız. Nedir o yeni adım? İnşallah umre seyahatlerine bile, tarihte böyleydi, buraya gelip, buradan Cidde'ye gidilirdi. Tekrar bu yollar inşa edilir, ihya ederiz. Bu olur mu? Bunu hep beraber yapar mıyız? Yaparız."

ÖYLE BİR İHYA EDECEĞİZ Kİ...

Değerli kardeşim Ömer Beşir 'tamam' dedi. Burayı inşa ve ihya ne demek biliyor musunuz? Burayı yerle bir edenlere şu cevabı vermiş olacağız. Sizin buraları yerle bir etmeniz bizim sakalımızı tıraş etmeye benzer. Şimdi biz burayı öyle bir inşa ve ihya edeceğiz ki kesilen sakal çok daha gür biter, siz bunu göreceksiniz. Gerisi var gerisini söylemiyorum. 





TARİH YENİDEN DİRİLİR

Türkiye'den umreye gitmek isteyenler gelecekler Sevakin Adası'ndaki tarihi yerleri gezecekler. Oradan da gemiyle Cidde'ye geçecekler. İşte buna aynı zamanda turizmde paket turizm deniyor. Bu da halklarımızın da kaynaşmasını getirir ve tarih yeniden dirilir.