Konut Haberleri
02 Mayıs 2016 13:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:17

Osman Gazi Köprüsü'nün dokunduğu yerlerde ev fiyatları uçtu!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi olarak bilinen Osman Gazi Köprüsü'yle birlikte bölgede bulunan arazi ve evlerin fiyatı iki katına çıktı.

Osman Gazi Köprüsü'nün dokunduğu yerlerde ev fiyatları uçtu!
Yapılan ulaşım projeleri arasında yer alan Osman Gazi Köprüsü, bölgedeki evlerin ve arsaların fiyatını ikiye katladı. 

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi, Gebze’den başlayıp, Dilovası ile Hersek Burnu arasında yer alan İzmit Körfezi’ni uzunluğu 2.682 metre olan asma köprü ve her iki taraftaki viyadükler ile geçerek, Yalova’ya bağlı Altmova ilçesinin Hersek Köyü üzerinden, Çavuşçifliği Köyü’nün yakınında D-575 no’lu Karayolu üzerindeki kavşağa bağlanacak.

Otoyol Susurluk'un kuzeyinden geçerk Balıkesir'e ulaşacak

Bu kavşaktan sonra yeni otoyol, sırasıyla Altmova’ya bağlı Havuzdere Köyü ile Tavşanlı beldesini, Çiflikköy ilçesine bağlı Kabaklı, Kılınç ve Laledere köylerini takip edecek. Otoyol, Orhangazi ve Gemlik yakınlarından devam edip Ovaakça kavşağı ile Bursa çevre yoluna bağlanacak. Para Dergisi'nin haberine göre, otoyol, mevcut Bursa çevre yolundan sonra Bursa-Karacabey ayrımı kavşağından yeniden başlayarak, Susurluk’un kuzeyinden geçerek Balıkesir’e ulaşacak.

Devamında Balıkesir’in batısından güneye yönelen otoyol, Savaştepe, Soma, Kırkağaç ilçelerinin yakınlarından geçerek, Manisa’nın Turgutlu ilçesi yakınlarında batıya yönelecek. İzmir-Uşak Devlet Yolu’na paralel olarak ilerleyecek olan otoyol, nihayetinde İzmir Çevreyolu üzerindeki Anadolu Lisesi kavşağına bağlanacak.

Arsaların fiyatları uçtu

İzmit Körfezi’ne kurulan yeni köprü ve köprü yolunun geçeceği bölgelerde arsa yatırımı yapmak veya çiftlik evi kurmak isteyenler için Yalova’nın tüm ilçe ve köylerini araştırdık. Bölgedeki emlakçılar ve köylüler ile konuşarak, arazi fiyatlarının ne seviyede olduğunu yerinde inceledik.

Yaptığımız araştırma sonucunda, köprü ve bağlantı yollarının geçeceği güzergahlarda yer alan arazilerin imar duruma göre, iki yıl öncesi ile karşılaştırıldığında bugün yüzde 100’e varan oranlarda değerlendiğini tespit ettik.Yapmış olduğumuz bu araştırmaya göre, bölgede arazi yatırımı yapmak hala çok cazip.

Tabii bunda ekonomide yaşanan durgunluğun da etkisi büyük. Yalova bölgesindeki emlakçılar şu anda durgun bir seyir izleyen arazi alım-satımında köprünün açılış tarihi olan mayıs ayı ile birlikte yeniden bir hareketlenme olacağına işaret ediyor. Bu nedenle arazi almak isteyenlerin bu dönemi iyi değerlendirmesinde fayda var. Yalova’da arazi açısından en çok prim yapan bölgelerin başında Altınova ilçesi geliyor.

Birçok tersane faaliyet gösteriyor

İzmit Körfezi’ne kurulan köprünün Yalova tarafındaki ayaklarının kurulacağı Hersek Burnu’nu da içine alan Altınova’da arsa ve arazilerin değerlenmesinde asıl neden ise bölgenin özellikle son 10 yılda özel tersane yatırımcıları tarafından yoğun ilgi görmesi.Hersek Burnu’nun Topçular yönündeki 4.5 kilometrelik sahil şeridinde birçok tersane faaliyet gösteriyor.

Fiyatlar metropol şehirlerle yarışıyor

Bölgenin tersane yatırımcılarına ev sahipliği yapması ile birlikte arazi fiyatlarının 10 yıl öncesine göre yaklaşık 50 kat arttığı ifade ediliyor. İki yıl önce metrekaresi 200 ila 250 TL olan sanayi imarlı arsalar bugün 300 ila 400 TL’den alıcı bulabiliyor.

Yine iki yıl önce 50 ila 80 TL aralığında olan Altınova civarındaki tarlaların bugünkü fiyatı, 100-150 TL’ye yükselmiş durumda. Yalova bölgesinde villa ve çiftliklerin yoğun olarak yer aldığı Kadıköy’de iki yıl önce metrekare bazında 300-400 TL aralığında olan villa imarlı arsalar, şimdilerde 600 ila 700 TL’den satılıyor.