Konut Haberleri
07 Eki 2015 13:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:32

Orman içinde 3 oda ev 10 bin TL

Kanadalı mühendisin 3 konteyner alarak 3 bin 400 dolara tasarladığı orman evi mimarisiyle büyülüyor.

Orman içinde 3 oda ev 10 bin TL
Ucuza mal olması, kolayca inşa edilmesi ve kullanıcının yapımında bazı tercihlerde bulunabilmesi nedeniyle konteyner evlere olan talep artıyor. Kanada'da 29 yaşındaki Joseph Dubois konteynerlerden ev inşa ederek bu furyaya katıldı. Başkent Ottawa'nın 55 kilometre batısına inşa eden Dubois evini bitirmek için 3 ay günde 14 saate kadar çalıştığını söylüyor. Babası yenilenebilir enerji sektöründe çalışan, kendisi de mühendis ve işletmeci olan Dubois, konteynerden yaptığı evi ailesi için sıcacık bir yuvaya dönüştürmeyi başardı.




Becerikli mühendis, 3 adet konteyneri Kuzey Amerika'dan 3 bin 400 dolara satın alarak 3 odalı bir ev yaptı. Evin tüm enerjisini üstündeki güneş panelleri sağlıyor. Evin zeminini 15 derecede sabitlemeye çalışan Dubois, "Bu dev bir bilimsel deney gibi, bu nedenle sıcaklığı devamlı gözlemiyorum ve bazı değişiklikler yapıyorum" diye konuştu.



Dubois'nın evi, güneş enerjisinin güvenli ve temiz olduğu kadar, oldukça yeterli bir enerji kaynağı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Evin yapımında kullanan metal konteynerlerin yazın fazla ısıya neden olmaması için bir soğutma ve ısıtma sistemi de düşünülmüş.

Evine bir bölüm daha eklemek istyen Dubois, yatak odası olarak kullanacağı bu bölümün çatısını camdan yaparak yıldızları izlemeyi planlıyor. Ev için büyük bir harcama yapmayan Dubois için en büyük masraf ise telefon faturası olmuş. Sevimli ev dışarıdan bakıldığında oldukça küçük görünüyor. Ancak içeriye girildiğinde sadece 32 metre kare büyüklüğünde olan evin içinin oldukça büyük ve ferah görünmesi görenleri şaşırtıyor. Ahşap zemini ve beyaz duvarları da evi daha da geniş gösteriyor. Bölge halkı Dubois'nın evini çok beğeniyor.