Ekonomi
23 Kas 2017 13:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Organik tarımda hedef büyüdü

Türkiye'deki tarım alanları içerisinde, yüzde 2 olan organik tarım alanlarının payının, 2023'e kadar yüzde 5'in üzerine çıkarılması hedefleniyor.

Organik tarımda hedef büyüdü
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Sabahat Güllüoğlu, ülke genelinde 70 bin çiftçinin organik tarım yaptığını söyledi.
 
Türkiye'de 523 bin dekar alanda organik tarım yapıldığını belirten Güllüoğlu, bu alanda 4 milyon ton organik ürün üretildiğini kaydetti.
 
"Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü" projesi kapsamında 81 ilde demonstrasyon ve eğitim çalışmaları yürüttüklerini anlatan Güllüoğlu, "Proje kapsamında 11 enstitümüzde Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Bunun yanında 54 ilde il müdürlüklerimiz tarafından yürütülen, çiftçilerimize birebir proje desteğimiz var. Her ilimize bütçe dahilinde ödemeler ayrılıyor ve gönderiliyor." dedi.
 
UYGUN ALAN ARANIYOR

Güllüoğlu, dünyada organik tarım alanlarının, tüm tarım alanları içindeki payının yüzde 1 olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
 
"Şu anda Türkiye'deki tarım alanları içerisinde, organik tarım alanlarının oranı yüzde 2. Bizim organik tarım ile ilgili hedeflerimiz var. Bu kapsamında 2019 için organik tarım alanını yüzde 3,5'e çıkarmayı, 2023 hedefi için de yüzde 5'i geçmeyi hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda tarım alanlarında organik tarıma uygun alanları belirleme çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanları belirleyip organik tarıma kazandırmaya çalışıyoruz."