Sektörel
05 Tem 2015 11:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:54

Ordu'ya 1.6 milyonluk yatırım geliyor!

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra Doğu Karadeniz'e olan yatırım akımı devam ediyor. Ordu Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü, Ordu'nun Perşembe ilçesine inşa edeceği projeyle şehrin 40 yıllık su ihtiyacını karşılayacak

Ordu'ya 1.6 milyonluk yatırım geliyor!
Ordu Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (OSKİ), Perşembe'ye 1 milyon 600 bin liralık içme suyu arıtma tesisi inşa ediyor. Ordu'da yatırımlarıyla dikkat çeken OSKİ, projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Sakin Şehir "Cittaslow" markalı Perşembe ilçesinde önemli bir yatırımı daha hayata geçiriyor. Perşembe İlçesi İçme Suyu Arıtma Tesisi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

YENİ BİR TESİS İNŞA EDİLİYOR

İlçenin Düz ve Çınar mahallelerinde 4.800 metre içme suyu isale hattı ve 2 adet 100 metreküplük depo inşaatı çalışmalarını bitiren OSKİ Genel Müdürlüğü; daha sağlıklı, temiz ve içilebilir içme suyu hizmeti verebilmek için yeni bir içme suyu arıtma tesisi inşa etmeye başladı.

Mevcut arıtma tesisinin kullanım ömrünün bitmesi, eski ve hantal olması, yavaş kum filtreli ve işlevini tam olarak gerçekleştirememesi nedeniyle yıkılıp, yerine son teknoloji içme suyu arıtma tesisi inşa edilecek. Temel atma işlemlerinin devam ettiği çalışmanın, iki ay gibi bir sürede 1.600.000 liralık maliyetle bitirilmesi hedefleniyor.

AMAÇ TEMİZ İÇME SUYU HİZMETİ SAĞLAMAK

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı, "Altınordu ilçemizde geçtiğimiz aylarda açtığımız yeni içme suyu arıtma tesislerimizle, 2040 yılına kadar Altınordu ilçesindeki abonelerimize temiz, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu hizmeti vermeye başladık. Amacımız bu tip tesisleri ve su kaynaklarını Ordu'nun 19 ilçesine kazandırabilmek. Ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, eski arıtma tesisi yıkılarak yerine son teknoloji yeni bir arıtma tesisi yapılmaya başlandı."