Konut Haberleri
06 Şub 2016 10:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:02

Ordu'nun dereleri yurt dışına akıyor

Hizmete açıldığı günden bu yana Ordu'ya değer katan havalimanı, gelecek dönemde yeni yatırımlarıyla yeri göğü inletecek

Ordu'nun dereleri yurt dışına akıyor
Türkiye'de son dönemde yapılan dev projeler bölge ve illere değer katmaya devam ediyor. Geçen yıl deniz üstüne yapılan havalimanı ile dikkat çeken Ordu yeni altyapı ve turizm yatırımları ile adından söz ettirecek. Liman, kayak merkezi , kanal ve çikolata park gibi projelerle değişime hazırlanan Ordu, yurtdışından da yatırımcı bekliyor.

Yapılan ve planlanan 2 milyar liralık yatırımla Ordu’yu bambaşka bir şehir yapacaklarını belirten Ordu Büyükşehir Başkanı Enver Yılmaz, 15-18 Mart’ta Fransa’daki gayrimenkul fuarı Mipim’e katılacaklarını söyledi. Fuar aracılığı ile yatırımcıları Ordu’ya çekeceklerini belirten Yılmaz, “Şehri uçuracağız, Ordu’yu Paris yapacağız demiyorum. Amaç yaşanabilir butik bir büyükşehir yaratmak. Ordu ne sanayi ne de kültür kenti olacak. Ordu doğası ve turizmi ile fark yaratabilir” dedi. Yılmaz, 4 gün Avrupalı yatırımcı şirketler ve fonlarla birebir görüşmeler yapacaklarını kaydetti.

120 milyonluk yatırım var
Ordu’nun 4 projesi Cannes’da tanıtılacak. Bu projeler hakkında bilgi veren Yılmaz, “320 milyon liralık havalimanı şehre büyük değer kattı. Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi’ni 50 milyon lira yatırımla tamamladık. 652 dönüm alanda konaklama imkanı da var. Bu merkeze ilave yatırımlar planlanıyor. 400 milyon dolar yatırım yapılan Ünye Limanı büyütülecek. Melet Irmağı projesi ise şehrin merkezinde. 120 milyonluk yatırım bu yıl başlayacak. Şehrin ortasından 8 kilometre boyunca akan Melet ırmağı çevresine yaşam merkezi kurulacak. Irmak etrafına marina, otel, açık hava müzesi, amfi tiyatro, aqua park ve çocuk köyü yapılacak” dedi.

Araplar'dan yoğun ilgi
Ortadoğulu turistlerin Ordu’ya ilgi gösterdiğini belirten Yılmaz, bölgede hem ev hem de arsalara talep olduğunu ancak yeterli arz olmadığını belirtti. Arsa üretimini arttırmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, “Arsa yaratıp burada yeni konut alanları yapacağız. İstanbul’daki müteahhitlerden de talep var. Bin dönümlük bir alanda da kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz” dedi. Turizmin geliştiği bölgede yatakların doluluk oranın yüzde 99 olduğunu söyleyen Yılmaz, “Önümüzdeki yıl 2 tane 5 yıldızlı otel açılacak. Ama yabancı turist ağırlıklı olarak doğal dokunun olduğu tesisleri istiyor” dedi.  Ordu’daki en büyük sorunun ulaşım ve altyapı eksikliği olduğunu ifade eden Yılmaz, bu yıl gerekli çalışmaların yapılacağını, 2017’nin ise Ordu için sıçrama yılı olacağını ifade etti.

Lider il konumundayız
Enver Yılmaz Ordu’da bir yıl içinde havalimanına yakın  bir bölgede ‘Çikolata Park’ açacaklarını söyledi. 64 dönüm alana yapılacak yatırımla butik çikolata üretimi  yapılacağını belirten Yılmaz, “ 12 milyonluk yatırımı yapmadan önce Avrupa’daki örnek projeleri inceledik. İsviçre ve Belçika’da butik çikolata yapımı yaygın. Biz bu tesisin yanına gezi ve oyun alanları da yapacağız” dedi. Yılmaz, Ordu’nun fındık, kivi ve bal üretiminde Türkiye’de lider il olduğunu dile getirdi.

Arsa fiyatları arttı
Mayıs 2015’te açılan havalimanı ile bölgede arsa değerlerinin arttığını belirten Enver Yılmaz, “Arsalar ortalama 1’e 10 değer kazandı. Altınordu’da metrekaresi 70-100 lira olan yerler bin 500-2 bin lirayı gördü. Arsalara alıcı var ama sahipleri satmak istemiyor” dedi. Sahil şeridinde fiyatların daha da yükseldiğini belirten Yılmaz şunları söyledi: “Sahilde arsa fiyatı İstanbul’da Maslak ve Kadıköy ile yarışır. Metrekare fiyatı 10 bin TL üzerinde.” Ordu’da 121 kilometre denizin tamamın mavi bayraklı olduğunu belirten Yılmaz, 3 ilçede kadınlar plajı da açtıklarını kaydetti.