Ulaşım
11 Tem 2014 16:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:29

En konforlu inişi buraya yapacaklar

Türkiye'de ilk kez denize dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı’nın pisti için ’stone mastic asfalt’ döküm çalışması başladı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ’stone mastic asfalt’ uygulamasıyla Türkiye’de uçakların en konforlu iniş yapacakları pistin Ordu-Giresun Havalimanı’nda bulunacağını söyle

En konforlu inişi buraya yapacaklar
Ordu’nun Gülyalı İlçesi’nde temeli 3 yıl önce atılan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı alt ve üst yapı çalışması sürüyor. 290 milyon TL’ye mal olacak olan havalimanına 138 kamyonla günde bin 600 seferle 65 bin ton taş taşınarak denize dökülürken üst yapı çalışmaları da devam ediyor. 29 milyon ton taşın denize döküldüğü havalimanında 3 kilometre uzunluğunda, 60 metre genişliğinde piste dökülmeye başlayan 5 santimlik ’stone mastic asfalt çalışmasının 15 Ağustos, dış koruyucu mendireğin dolgu ve ışıklandırma çalışmalarının da 30 Ağustos’a kadar bitirilmesi planlanıyor.





’Stone mastic asfalt’ ile uçak pisti yapılan Ordu-Giresun Havalimanı’nın Türkiye’deki havalimanlarından çok farklı olacağını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, "Havalimanlarında uçakla seyahat edenler gayet iyi bilir, uçak tekerleri piste ilk değdiğinde bir sarsıntı hissedilir. Bazen insanlar bundan çok korkarlar. Bu sarsıntı hissedilmesin diye 3 kilometrelik pist boyunca ’stone mastic’ denilen 5 santim kalınlığında bir meteryal uygulanacak. Türkiye’de bu da bir ilk olacak. Ordu-Giresun Havaalimanı uçakların en konforlu iniş yaptıkları havaalimanı unvanını da kazanacak" dedi.



Vali Balkanlıoğlu, havalimanının kentin ekonomisine de katkı sağlayacağını belirterek "Havalimanı bu sene sonuna kadar bitmese dahi, önümüzdeki senenin başlarında biteceği yolunda kuvvetli bir tahmin var. Bize verilen tarihlerde bu yönde. Ordu ilimiz tatilin ve turizmin gözdesi olma yolunda hızla ilerliyor. Güney’e inen bölünmüş yolları da tamamlandığında Türkiye’nin Güney’i, Akdeniz’i, GAP’ı Karadeniz’e bağlayan yollardan ikisi Ordu ilimizde. Bunlar tamamlandığında havaalanımız bittiğinde Ordu’nun ekonomisi de fındığa bağlı olmaktan kurtulacaktır" diye konuştu.