Etkinlikler
29 Kas 2013 13:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:42

One Tower Sanat Günleri başlıyor

Ankara'nın gözde bölgelerinden Oran’da inşa edilen ve tamamlandığında 185 metrelik yüksekliği ile "Başkentin zirvesi" olacak One Tower projesi, kültür sanat etkinliklerine sanatçı Hamit Yalçın’ın Türkiye’yi kuşbakışı fotoğrafladığı "Anadolu Desenleri" sergisiyle başlayacak.

One Tower Sanat Günleri başlıyor
Başkent’in gözde bölgelerinden Oran’da yükselmeye devam eden One Tower Kule Konut ve AVM projesi, 6 Aralık'tan itibaren Ankara’nın kültür ve sanat merkezlerinden biri olacak. 185 metre yüksekliği ile "Başkent'in zirvesi" olarak tanımlanan One Tower, ilk sanat etkinliğini fotoğraf sanatçısı Hamit Yalçın’ın hava çekimlerinden oluşan “Anadolu Desenleri” sergisiyle başlatacak.

One Tower’ın yalnızca bir konut projesi olmadığının altını çizen İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, bir yaşam merkezi tasarlamak için yola çıktıklarını ifade etti.

Oran bölgesinin sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmak için oldukça önemli bir konumda olduğunu ifade eden Özçelik, “Oran, konumu itibariyle Ankara’nın en değerli bölgelerinden biri. Yaşamını sürdürmek için Oran’ı tercih edenlerin kültür ve sanat etkinliklerine de ciddi bir merakı var. Ama bölgede sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapacak pek fazla alan yok. Biz de projemizde bu sorunu çözmeye çalışacağız" dedi.

One Tower’ın yalnızca bir konut ve AVM projesinden ibaret olmadığını göstermek için sanat günleri etkinliklerini başlatmaya karar verdiklerini anlatan Özçelik, satış ofisindeki sanat buluşmalarına Aralık ayı itibariyle başlanacağını ve ilk buluşmayı Hamit Yalçın’ın Türkiye'yi kuş bakışı fotoğrafladığı “Anadolu Desenleri” adlı sergiyle gerçekleştireceklerini kaydetti.

Hamit Yalçın'ın fotoğraflarıyla konut projelerinin ortak yönlerinin de bulunduğuna dikkati çeken Özçelik, şunları söyledi:

“Ankara'nın en yüksek kulesi olarak ilk sanat aktivitemizi kuşbakışı görünüm üzerine kurgulayalım istedik. Bunun için de Türkiye'nin en önemli hava fotoğrafçılarından Hamit Yalçın'ın portföyünde olan "Anadolu Desenleri" çalışmasını sergilemeye karar verdik. Bu çalışmayı tercih etmemizdeki en büyük nedenlerden bir tanesi, tamamlandığında One Tower kulesinin de konut sahiplerine kuşbakışı bir görsel şölen sunacak olması. Yani sergiyle projemizin aslında ortak bir noktası da var. Ankara'nın en yüksek projesi olacak One Tower'da da tıpkı Anadolu Desenleri'nde olduğu gibi Ankara'nın kendine özgü göl, orman ve şehir manzaralarını 185 metre yükseklikten panaromik olarak izleme olanağı sunacağız.”

One Tower'da sergilerin geleneksel bir boyut kazanacağını bildiren Özçelik, "One Tower projesi sonlanana kadar satış ofisimizi adeta sanat galerisi olarak kullanmayı planlıyoruz. Proje tamamlandıktan sonra da sanatsal aktivitelere  devam etmeyi hedefliyoruz" dedi.

6 Aralık Cuma günü saat 18.00'de  One Tower satış ofisinde sergi açılışının gerçekleştirileceğini kaydeden Özçelik, sanat ve fotoğraf meraklılarını sergi salonunu andıracak satış ofisine  davet etti.

-One Tower-

1150 rakımla Ankara’nın en yüksek bölgelerinden Oran’da inşa edilen One Tower, 48 katlı, 185 metre yükseklikte olacak. Projede 12 ayrı tip ve büyüklükteki 306 residence daire bulunmakta.

Mimari tasarımını Tabanlıoğlu Mimarlık’ın yaptığı One Tower’ın sosyal tesislerinde kapalı yüzme havuzu, güneşlenme terasları, vitamin bar, sauna, buhar odası, masaj odası, dinlenme alanı, genel aktivite alanları (lounge, özel davet mekanları, toplantı salonları), çocuk kulübü, fitness, pilates/yoga salonu, squash, tek pota basketbol sahası, masa tenisi, soyunma odaları, bilardo salonu, satranç salonu,dart salonu ve yönetim ofisleri bulunacak.

One Tower’da güvenlik hizmeti, vale hizmeti, concierge hizmetleri (alışveriş desteği, temizlik hizmeti, ilaç tedariği, çiçek gönderimi, kuru temizleme/lostra ve terzi hizmetleri, kurye ile posta gönderimi, sosyal tesis rezervasyon işlemleri, catering/davet organizasyonu, çocuk bakım hizmeti, araç kiralama hizmeti, bilet/otel/tur organizasyon), teknik destek (bakım/onarım) hizmetleri verilecek.