Sektörel
28 Eyl 2015 12:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:28

Ölümlü iş kazası olmayan şirketlere bonus geliyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, ölümlü iş kazası yaşanmayan şirketlerin tarifelerinde ilave bonus uygulayacaklarını söyledi

Ölümlü iş kazası olmayan şirketlere bonus geliyor
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), iş kazalarının engellenmesine katkı sağlamak amacıyla hazırladığı bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, belli bir yılda alt yüklenicileriyle birlikte ölümlü iş kazası yaşanmayan şirketlerin tarifelerinde ilave bonus uygulamayı planladıklarını söyledi. Uygulamanın 2016 yılında hayata geçirileceğini belirten Ylmaz, iş sağlığı ve güvenliğinin iş yapış şekli ile kurumsal kültür ve vizyon ile doğrudan alakalı olduğunu, dolayısıyla bu alanda iyi olan şirketlerin diğer alanlarda da iyi olduğu varsayımının doğru olduğunu öngördüklerini söyledi.

EPDK'nın  ölümlü iş kazası yaşanmaması kriterini, doğrudan ölçülebilir ve gözlemlenebilir bir gösterge olarak değerlendireceğini ve belli bir dönemde alt yüklenicileri ile beraber ölümlü iş kazası yaşanmayan şirketlerin ödüllendirileceğini belirtti.