Konut Haberleri
27 Nis 2017 12:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:08

Olaylı Albatros Parkı'nın satışından Demir İnşaat çıktı!

Bir çok kesim tarafından itiraza sebep olan ve halkın ''Albatros Parkı'' olarak bildiği dev arazi Demir İnşaat'ın da aralarında olduğu gruba satıldı... İşte bu noktada ortalık birbirine girdi...

Olaylı Albatros Parkı'nın satışından Demir İnşaat çıktı!
30 dönümlük arazide yer alan Albatros Parkı, büyük tartışmaların gölgesinde 11 Nisan'da ihale ile satıldı. Bu arazi neden önemli? Çünkü Albatros Parkı başta Büyükçekmece halkı olmak üzere tüm vatandaşlara açık alanda bulunuyor. Yıllardır da satılmaması için çevreciler tarafından büyük mücadelelere konu oldu. Halkın Albatros Parkı diye bilinen 30 dönümlük arazi için belirlenen bedel 160 milyon 30 bin lira. İhalede en yüksek teklif 'Ortak Girişim' diye teklif veren; Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. - SKY Investment Group Gayri Menkul Ticaret A.Ş. tarafında verildi.

Ortak girişim grubunda yer alan firmalardan Demir İnşaat, Büyükçekmece ve Beylikdüzü'nde çok sayıda projese bulunuyor. Ortak girişim grubunun diğer ortağının ise Katar-Suudi Arabistan ve Yemenli oldukları öğrenildi. Ortak girişim grubunun yüzde 40'ı Demir İnşaat'a yüzde 60'ı ise diğer üç şirkette ait olacak.



EFSANE PARK KONUT ALANI OLACAK...
Gazete Habertürk’ten Uzay Kesmen'e konuşan bir belediye yetkilisi ise “Bu alana belirtildiği gibi konut ve turizm alanı yapılması planlanıyor. Ancak orası park değil. Aslında bu arazi, Albatros Parkı’nın arka tarafındaki imarlı arazi. İmarı da yeni değil. 1972’den beri bu alan imarlı. Bu anlamda, parkı imara açıp sattılar demek doğru değil. Albatros Parkı denilen alan, o arazinin altındaki sahil şeridi” dedi.

Araziyi vadesiyle birlikte 168 milyon TL’ye aldıklarını belirten Demir İnşaat patronu Hamit Demir, arazi üzerinde yapılacak konut ve otel projesinin yatırım miktarının yaklaşık 200 milyon doları bulacağını söyledi. Projede, ortak girişim grubunun yüzde 40’ı Demir İnşaat’a yüzde 60’ı ise diğer üç şirkette ait olacak.

YÜKSEKLİK SINIRI YOK
Bölgede yüksekliğin serbest olduğunu ifade eden Hamit Demir, inşaat alanının brüt 80 bin metrekare olduğunu dile getirdi. İnşaata eylülde başlamayı planladıklarını aktaran Demir, arazinin yüzde 60’ında konut, yüzde 40’ında turizm projesi yapılacağını aktardı.

BASKETBOL TAKIMINDA BAŞKANLA ORTAK
İstanbulluların tepkisini çeken satışa ilişkin ilginç bilgileri Hürriyet gazetesinden Yalçın Bayer yazdı.  Bayer “Albatros satıldı, çünkü Araplar rezidans istiyor” başlıklı yazısında “İhaleyi kazanan firmalardan biri olan Demir İnşaat tanıdık bir marka… Öyle ki Demir İnşaat, Büyükçekmece basketbol takımının sponsoru; şirketin sahibi Hamit Demir de kulübün onursal başkanı. Takımın başkanı kim? Belediye Başkanı Hasan Akgün. Ne güzel, Hasan Akgün’e sponsor Hasan Akgün’ün açtığı ihalede ihaleyi alan firmalardan biri olması, bu kadar tesadüf de biraz fazla değil mi?” dedi.

ALBATROS'U AK PARTİLİLER KORUDU
Ayrıca CHP'li belediyenin Bölge milletvekilleri eylemler yaptı, Dr. Ali Şeker “Albatros halkındır” dedi. Hasan Akgün’den tüm eleştirilere cevap geldi; “Satarım, sattım, oldu”

ANAP kökenli olan Hasan Akgün kendini parti aidiyeti içinde görmeyebilir, peki Büyükçekmece’de yerel politika yapan CHP’liler nasıl bu yetkiyi verdi? AK Parti meclis üyeleri satışa ‘ret’ oyu kullandı.

Albastros’u korumak AK Parti’li meclis üyelerine kaldı!