Mimari
24 Şub 2014 10:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:55

Okul mimarisinde yeni dönem

MEB, okullarda yeni mimari öncelikleri ve standartları belirledi.

Okul mimarisinde yeni dönem
Milli Eğitim Bakanlığı, mimar, mühendis ve eğitimcilerin katıldığı toplantıda, yeni okulların mimari standartlarını belirleyen bir yapı klavuzu hazırladı.

Toplantının açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'deki eğitim binalarının yarısının 25 yıl önceki tasarımlara göre yapıldığını vurguladı.

Okulların yeni ihtiyaçlara ve değişimlere cevap verecek hale getirilmesinin önemine değinen Avcı, yeni binaların herkesin erişebileceği akıllı binalar olmasını hedeflediklerini söyledi.

299 sayfalık kılavuzda, yeni okul binalarının tasarımı en ince ayrıntısına kadar hesaplandı.

Öncelikle yeni okullar renklere bürünecek.Merdivenler Gökkuşağı renginde olacak, birinci katta personel için ibadethane bulunacak.Okulların yapılacağı yerlerde trafik sıkışıklığı hesaba katılacak ve bahçede otopark olacak.Deprem riski göz önünde bulundurulacak ve arsanın yüzde 65'i yeşil alan olarak planlanacak.Her türlü konforun göz önünde bulundurulacağı okullarda, ısı, havalandırma gibi unsurlara dikkat edilecek ve okul duvarları resimli olacak.

Kılavuzda belirtilenler sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. Olimpik havuzlar kurulacak, basketbol sahaları olacak ve laboratuvarlar da FATİH projesine entegre olacak.  

Trthaber