Ekonomi
08 Eyl 2017 14:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:24

Okul için alışveriş zili çaldı

Okulların açılmasına kısa bir süre kala alışveriş telaşı da başladı. Devlet okullarında bu yıl kıyafet ve kırtasiye masrafı 50-600 lirayı buluyor. Özel okullarda ise bu rakam 2 bin liranın üzerinde.

Okul için alışveriş zili çaldı
Okullarda ilk ders zili 18 Eylül 2017 Pazartesi günü çalacak. Özellikle çocukları okula yeni başlayacak ailelerin alışveriş heyecanı daha şimdiden başladı. Okul kıyafeti satan mağazalar ile kırtasiyeciler alışveriş yapmaya gelen öğrenci ve velilerle dolup taşıyor.

Kıyafet masrafı 200 lira

Devlet okullarında öğrenim gören öğrencilerin okul kıyafet masraflarının 200 lirayı bulduğu görülürken, kırtasiye harcamaları ise sınıfına göre 250 ile 400 lira arasında değişiyor. Okul kitapları devlet tarafından ücretsiz olarak dağıtılırken, anne ve babalar öğretmenlerin önerdiği yardımcı kitapları alıyor. Bunun dışında devlet okulu olmasına rağmen bazı okul yönetimleri, öğrenci velilerinden değişik taleplerde bulunabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise bu durumu kabul etmiyor. 

Özel okullarda masraf katlandı

Özel okullarda ise kıyafet masrafı ikiye katlanırken; müfredat kitaplarının ücretsiz olmasına karşın kitap ve kırtasiye harcamaları 2 bin 100 liraya kadar çıkıyor. Özel eğitim kurumlarında en yüksek maliyetler çocuklarını ilkokulda okutanlar için oluyor. İlkokulda okuyan çocuk için verilen kitap-kırtasiye talep listesinin veliye maliyeti 800-2 bin 100 lira arasında değişiyor.