Konut Haberleri
25 Tem 2016 16:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:30

OHAL kararıyla kapatılan kurumların gayrimenkulleri Hazine'ye aktarılacak

OHAL kararıyla kapatılan tüm kurum ve kuruluşların gayrimenkulleri Hazine'ye aktarılacak...

OHAL kararıyla kapatılan kurumların gayrimenkulleri Hazine'ye aktarılacak
21 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle 3 ay süreliğine Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi. Bununla beraber 35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, bin 125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendika olmak üzere 2 bin 341 kurum kapatıldı.

Kapatılan kurumların binaları mühürlenmeye başlanırken, kurumların gayrimenkullerinin ne olacağı da merak konusu oldu. OHAL kararıyla kapatılan Kurumların gayrimenkullerinin ne olacağı belli oldu.

Kapatılan kurum ve kuruluşların taşınır ve taşınmaz tüm gayrimenkulleri Hazine'ye aktarılıyor. Bu kuruluşların tüm malvarlıkları tespit edilerek tutanak tutulurken, bu tutanak kapatılan kurum ve kuruluşun varsa temsilcisi veya çalışanına imzalatılacak.

Ayrıca bu kurum ve kuruluşların malvarlığına dahil edilmesi gereken başkaca mal, hak ve alacak olup olmadığı da araştırılacak.

Kapatılan kurum ve kuruluşların borçlarından dolayı Hazine'den halk ve talepte bulunulmayacak. Ayrıca bu kurum ve kuruluşlara borçlu olanlar ödemelerini bundan sonra Hazine'ye yapacak.