Sektörel
25 Şub 2015 15:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:25

Öğretmenleri umutlandıran ek ücret!

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, "nöbet görevine ücret ödenmesi" için yapılan fiili eylemlerin son bulmasını, hükumetin de ücretin ödenmesi konusunda adım atmasını beklediklerini bildirdi

Öğretmenleri umutlandıran ek ücret!
Şükrü Kolukısa, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Eğitim-Bir-Sen'in Türkiye'nin en önemli güçlerinden birisi olduğunu söyledi. Okullarda nöbet tutan öğretmenlere ek ücret ödenmesi konusunda taleplerin bulunduğunu, buna ilişkin eylemlerin yapıldığına işaret eden Kolukısa, milli eğitimi düzenleyen kanunlarda, öğretmenlere nöbet tutma görevinin tevdi edilmediğini ancak öğrenci sağlığı ve okulun asayiş ile düzenini sağlamak amacıyla öğretmenlerin nöbet tuttuğunu kaydetti.

Kolukısa, şunları söyledi: "Sadece yönetmeliklerde yer alan bir görev. Diğer bakanlıklarda ise nöbet görevi adı altında icra edilen bütün görevlere bir ücret tahakkuk ettiriliyor. Biz de sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı personelin de nöbet tuttuğu zaman buna ayrıca ücret tahakkuk ettirilmesi gerekir diyoruz. Bunu bir hak olarak iddia ediyoruz ve nöbet tutan arkadaşlarımıza 4 ile 6 saat arasında bir ek ders ücretinin ödenmesini istiyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak okulun güvenliğini ve çocuklarımızın sağlığını riske atmadan fili eylem yerine tüm Türkiye'de imza kampanyası başlattık.

Şu anda imza kampanyamız devam ediyor. Biz genel yetkili sendika olarak bunu kurum idari kurul toplantılarında üç toplantıdır gündeme getiriyoruz. Mart ayında yapılacak kurum idari kurul toplantısında binlerce imzayı masaya koyarak tüm sendikalar, tüm eğitim çalışanları adına bu ücretin ödenmesi konusunda üzerimize düşen görevi yapacağız" Okullarda yapılan "nöbet eylemlerine" son verilmesi çağrısı yapan Kolukısa, "Eğitim-Bir-Sen olarak ve bu konuda yetkilileri daha duyarlı olmaya, acilen bütün sendikaların ortak karar aldığı nöbete ücret ödenmesi konusunda adım atılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.