Konut Haberleri
08 Şub 2016 11:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:03

O rezidansa soruşturma açılacak

Tayvan'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,4 büyüklüğünde deprem 29 kişinin ölümüne neden olmuştu. Depremde yıkılarak onlarca kişinin hayatına mal olan rezidans için soruşturma başlatılacak.

O rezidansa soruşturma açılacak
Tayvan İçişleri Bakanlığı depremde yıkılarak onlarca kişinin ölümüne neden olan 17 katlı rezidans için soruşturma başlatmaya karar verdi.

Tayvan’ın güneyinde yerel saatle 5 Şubat sabahı 4’te meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 29'a yükseldi. Ülkenin Tainan şehrinde etkili olan depremin ardından ulaşılamayan 124 kişinin, 17 katlı bir binanın enkazının altında kaldığı tahmin ediliyor. Ölen 29 kişiden çoğununbu binada can verdiği açıklandı. Yıkılan binadaki 171 kişi kurtarıldı. Yaklaşık 100 kişinin hastanede tedavisi devam ediyor. Tayvan İçişleri Bakanlığı, 17 katlı rezidansın yıkılmasına ilişkin sorumlular hakkında soruşturma başlatılacağını açıkladı. Depremin etkisiyle Tainan'da toplam 10 bina yıkıldı, beş bina ise ciddi hasar aldı.



Arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bölgede itfaiye erleri ve askerlerin ağırlıkta olduğu yaklaşık iki bin kişiden oluşan arama-kurtarma ekibi, göçük altındakilere ulaşmaya çalışıyor. Çalışmalara izci köpekleri ve altı adet helikopter eşlik ediyor. Deprem nedeniyle elektrik kesintilerinin yaşanması ve demiryollarının hasar görmesi sebebiyle hızlı tren seferleri iptal edildi. Çin Yeni Yılı'nın ilk gününde yolculuk yapmak için hızlı treni seçen binlerce insan tren garlarında büyük yoğunluğa sebep oldu.

Deprem 40 saniye sürdü

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin yerin 10 kilometre altında meydana geldiğini, bu yüzden sarsıntının çok güçlü hissedildiğini duyurdu. 40 saniye kadar süren deprem 300 kilometre uzaklıktaki başkent Taipei'de de hissedildi. Tayvan'da 1999 yılında meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde 2 bin 300 kişi yaşamını yitirmişti.