Konut Haberleri
07 Şub 2016 18:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:03

O bölgede metrekare fiyatları 20 bin lirayı aştı!

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği, İzmir Alsancak bölgesini incelemeye aldı. Araştırma sonucu bölgenin fiyatının arttığı ortaya çıktı.

O bölgede metrekare fiyatları 20 bin lirayı aştı!
İzmir Alsancak Kordon bölgesinin gayrimenkul fiyatlarının arttığı gözlendi. Metrekare fiyatları 20 bin lirayı aştı.

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB), Alsancak Kordon bölgesini inceledi. Araştırma sonucu, İzmir Limanı'nın taşınma projesiyle bölgedeki gayrimenkul fiyatlarının arttığı belirlendi.

Kordon cephesinde bulunan kat dükkanların metrekare fiyatları 17 bin ile 21 bin lira arasında, 1. Kordon'da deniz manzaralı dairelerin metrekare satış fiyatları 8 bin ila 10 bin lira aralığında değiştiği gözlemlendi.

2. Kordon cepheli ve eski eser niteliğindeki binalarda ise metrekare birim satış fiyatları 5 bin ila 8 bin lira arasında değişiyor.

TDUB Genel Sekreteri Doruk Karşı, Liman Arkası projesiyle izmir Limanı'nın Çandarlı ilçesine taşınması sonrasında faaliyete geçmesi planlanan kruvaziyer limanıyla bölgede rayiçlerin çok artmasının beklendiğini açıkladı.

Karşı, fiyatların şimdiden gereğinden fazla artmasını ciddi bir risk olarak değerlendiriyor. Doruk Karşı, orta ve uzak vadede izmir'in turizm, ticaret, kongre ve uzun merkezi olarak büyük önem kazanacağını da vurguladı