Ekonomi
07 Şub 2018 11:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:39

Nusret İsrail’li emlak kralı ile ortak oldu

ABD'de eleştiri oklarının hedefindeki isim haline gelen dünyaca ünlü Türk kasap Nusret’in İsrail’li emlak kralı Rotem Rosen’le anlaşarak bir hamburger zinciri kuracağı öğrenildi.

Nusret İsrail’li emlak kralı ile ortak oldu
Yaptığı tuzlama hareketi ile dünya çapında büyük bir şöhrete kavuşan Nusret Gökçe, ABD’de yeni bir hamburger zinciri kurma kararı aldı. New York Post gazetesine açıklamalarda bulunan Nusret, kuracağı burger zincirinin adının ünlü tuz serpme hareketinden ilhamla 'Salt Bae' olacağını söyledi.

SADECE ZENGİNLER İÇİN DEĞİL

"Los Angeles'daki ilk Salt Bae restoranı için kira anlaşması imzaladık bile" diyen Gökçe, burger zincirinin ikinci restoranını da Soho'da açacaklarını dile getirdi. Haberde, restoranın yaklaşık 400 metrekarelik bir büyüklüğe sahip olacağı ve alkol satışı da yapılacağı belirtildi. New York Post, diğer retoranlarının aksine Nusr-Et'in burger zincirinin, makul fiyatlarıyla herkese hitap etmeyi amaçladığını ve klasik fast food zincirlerinden farklı olarak masaya servis yapılacağını yazdı.Gökçe, yeni konsept için "Sadece zenginler için olmayacak" diye konuştu.

İSRAİLLİ EMLEK KRALIYLA ÇALIŞACAK

Doğuş Holding Başkan Yardımcısı Yavuz Pehlivanlar, ilk restoranın sonbaharda açılacağını, burger zincirini Manhattan ve Brooklyn'deki restoranlarla genişletmeyi hedeflediklerini söyledi. Pehlivanlar, projeye İsrail asıllı emlak patronu Rotem Rosen'in de destek verdiğini ifade etti. New York'un önde gelen emlak patronları arasında yer alan İsrailli Rotem Rosen, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in kumarhaneleriyle ünlü Las Vegas'ta açtığı Zuma isimli restoranın ortakları arasında. Rosen, Tel Aviv merkezli emlak şirketi ASRR Capital'in kurucusu olarak biliniyor.