Röportaj
31 Ara 2017 08:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:37

Nuhoğlu'ndan benzersiz 4'te 4

Türkiye ve uluslararası arenanın güçlü inşaat firmalarından Nuhoğlu, İstanbul, İzmir ve Ankara’daki 4 projesiyle etkileyici satış rakamlarına ulaştı. Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu ortaya çıkan tablonun tesadüf olmadığını dile getirdi.

Nuhoğlu'ndan benzersiz 4'te 4

Şöhreti çoktan Türkiye sınırlarını aşan Nuhoğlu İnşaat, toplam değeri 2.4 milyar TL olan 4 projesiyle inşaat sektöründe fırtına gibi esiyor. Nuhoğlu İnşaat’ın Fikirtepe’deki Yenitepe Kadıköy, İzmir Karabağlar’da Yenitepe İzmir, yine İzmir Çeşme’de bulunan Marinera ve Ankara’nın Çukurambar’daki Cubes Ankara projelerinde kısa sürede 300 milyon TL değerinde daire satışı yapıldı. İnşaatlarında, konum kalite ve fiyat gibi üç önemli parametreyi esas alan Nuhoğlu İnşaat, ulaştığı bu rakamlarla bir kez daha dünya çapında bir inşaat firması olduğunu açıkça tescilledi.

MÜTEAHHİT FAZLASI VAR

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, ortaya çıkan bu tablonun vatandaşın kendilerine olan güvenini ile doğrudan alakalı olduğunu belirtti.  Türkiye’de konut değil müteahhit fazlası olduğunu ifade eden Nuhoğlu, “Avrupa’da 30 bin, Türkiye’de ise 350 bin inşaat şirketi var. Bu sektördeki zayıflama, zayıf firmalardan kaynaklı. Rakamların da gösterdiği gibi bu işi altyapısı buna uygun, işi bilen, mühendislik hizmeti de verebilecek insanlar yapmalı. Biz Türkiye’de çok büyük işlere imza atabilecek 7-8 firmadan biriyiz. Aynı zamanda çok ciddi yatırım yapabilecek güce de sahibiz” diye konuştu.

DÖNÜŞÜM SÜRECE YAYILMALI

Fikirtepe’deki Yenitepe Kadıköy projesi gibi kentsel dönüşüm projelerine sektör olarak ağırlık verilmesi gerektiğini de dile getiren Nuhoğlu, “Türkiye’de artık arsa bul, yap, sat dönemi bitmeli. Binaların büyük bölümü riskli ve ne yazık ki olası bir depremde yüzbinlerce ölümün olduğu senaryoları konuşuyoruz. Dönüşüm planlı ve programlı olmalı. 5 yılda 7,5 milyon konutu dönüştürme hedefi biraz programsız olunduğu sonucunu ortaya çıkarır. Bu 20-25 yıl gibi bir süreye yayılmalı. Hükümet bu konuda gerekli iradeyi ortaya koyuyor ancak vatandaş da bu dönüşümde ekonomik paydaş olduğunu unutmamalı ve sürekli kar odaklı düşünmemeli. Şu bir gerçek ki milyonlarca insan tabutta yaşıyor” dedi.

KUTU 1:

ULUSLARARASI ARENAYA DÖNECEĞİZ

Uluslararası arenada da oldukça söz sahibi bir şirket olduklarını vurgulayan Nuhoğlu, “2018 daha iyi bir yıl olacak. Savaş ve karışıklıklar nedeniyle büyük işler yaptığımız Libya, Irak ve Kazakistan gibi coğrafyalardan biraz uzaklaştık. Bu bölgelerden hala bizi çağırıyorlar ve döneceğiz de. Biz sadece inşaat değil; altyapı, üstyapı, spor kompleksi, hastane ve her türlü ulaşım ağlarıyla ilgili projeleri üstleniyoruz. Nuhoğlu artık öyle bir firma ki bir yılda 10 milyon metrekare bir kent park alanını düzenleyebilecek yeterlilikte” ifadelerini kullandı.

BANKACILIK SEKTÖRÜ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Konut ve bankacılık sektörünün birbirini desteklemesi gereken sektörler olduğunu belirten Nuhoğlu, bankacılık sektörünün son dönemde önemli bir sınavdan geçtiğini ifade etti. Faizlerin 1’li rakamların altına çekilmesi gerektiğini kaydeden Nuhoğlu, “Bankacılık sektörü ne yazık ki üzerine düşüni yapmakta biraz çekingen kalıyor. Faizlerde olması gereken 0,60’lardır. Unutmamaları gereken bir husus var ki bizde yaşanacak bir daralma onları da etkileyecektir” dedi.

 

BİR BAKIŞTA NUHOĞLU PROJELERİ:

YENİTEPE KADIKÖY

21 katlı 4 blok ve 1.100 konuttan oluşan ödüllü proje Çamlıca ve Adalar manzarasına sahip. Metro ve metrobüse komşu Yenitepe Kadıköy’de konut teslimleri başladı ve dairelerin büyük kısmı da satıldı.

YENİTEPE İZMİR

20 blokta, 1.533 konut ve 25 ticari alanın yer alacağı Yenitepe İzmir; havaalanı, yeni fuar alanı ve Çeşme bağlantı yoluna oldukça yakın. Projede 1+1, 2+1 VE 3+1 geniş balkonlu daireler mevcut.

MARİNERA ÇEŞME

İzmir Çeşme’de yer alan Marinera, denize sıfır bir alan üzerinde 74 lüks daireden oluşuyor. Çok büyük bir talep gören proje doğayla iç içe bir yaşam ve Sakız Adası manzarası da sunuyor.

CUBES ANKARA

Yaklaşık 1.000 adet konut, ofis ve özel yapılı ünitelerden oluşan Cubes Ankara, şu an başkentin en çok satan konut projesi. Uygun fiyatı ve dikkat çeken mimari yapısı; projeyi rakiplerinin önüne çıkarıyor.