Gündem
16 Mayıs 2018 10:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:48

Noterlerde dijital dönüşüm

Noterliklerdeki işlemlerin güvenliği ‘SMS Bilgilendirme Hizmeti’ ile artırılıyor. Hizmet sayesinde vatandaş, noterde yaptığı bir işlemin ardından kısa mesaj yoluyla bilgilendirilecek.

Noterlerde dijital dönüşüm
Noterlerde işlem güvenliği her geçen gün artıyor. Son olarak, gerçekleştirilen faaliyet sonrasında vatandaşın bilgilendirilmesi ve oluşacak herhangi bir olumsuzluğun önüne geçilmesi adına ‘SMS Bilgilendirme Hizmeti’ devreye girdi.

GÜVENSİZLİK BİTECEK

Kişisel Verilerin Korunması Kanunundaki düzenlemeler çerçevesinde Türkiye Noterler Birliği (TNB) tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile yapılan görüşmeler tamamlandı. Bugünden itibaren üç operatör aracılığıyla da Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası üzerinden kişilerin GSM numaralarına SMS gönderimi sağlanacak. Hizmet sayesinde işlem sahiplerinin güvensizliğinin ve oluşabilecek kötü durumların önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten TNB Başkanı Yunus Tutar, “Güvensizlik düşüncesi olduğu için huzursuzluk hissi yaşayanlar varsa bu huzursuzluğa son veriyoruz. Vatandaş yaptığı işlem hakkında anında bilgi sahibi olacak. Bu projeyi ilerleyen dönemde geliştirmeyi planlıyoruz” dedi.

ÇAĞA AYAK UYDURMALIYIZ

İşlem güvenliğinin yanı sıra iş gücü ve zaman tasarrufu da sağlayacak bir projeye imza attıklarını ifade eden Yunus Tutar, “Türkiye Noterler Birliği olarak dijital çağa ayak uydurmak ve vatandaşa daha fazla katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Projelerimizi daha da artırmak, mevcut olanları da daha ileriye taşımak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ARAÇ SATIŞI ARTTI

Yunus Tutar, Türkiye’de her yıl satılan araç sayısındaki artışın da sürdüğünü belirterek, "Ülkemizde gerçekleşen araç satış işlemleri 2010 yılında 1 milyon 400 bin seviyesindeydi. Bu sayı her yıl yaklaşık yüzde 7 seviyesinde artarak şu anda 7 milyonu aşmıştır" dedi.