Konut Haberleri
03 Eyl 2014 09:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:46

Ne olacak bu Hitler'in evinin hali!

Avusturya’nın Almanya sınırındaki “Braunau am Inn” kasabasında bulunan ve tarihi koruma altında olan Adolf Hitler'in doğduğu evin geleceği tartışmalara neden oldu..

Ne olacak bu Hitler'in evinin hali!
Bild gazetesinin haberine göre, 3 yıldır boş olan evin Nazi döneminin insanlık dışı eylemlerini hatırlatacak  “Sorumluluk evi” adı altında bir merkez haline getirme projesi gündemde. Üstelik projeye Tarih Bilimci Andreas Maislinger’in projesine “Schindler’in listesi” ve “Gladyatör”  gibi Oscar ödüllü filmlerinin yapımcısı olarak tanınan Branko Lustig’in ve Los Angeles’den çok sayıda kişinin parasal destek vereceği belirtildi.

Başta Braunau Belediye Başkanı Johannes Waidbacher olmak üzere 16 bin nüfuslu Braunau am Inn kasabası halkının evin varlığından rahatsız oldukları ve yıkılmasını istedikleri belirtildi. Öte yandan Hitler'in doğumgününde evi ziyarete gelen Neonaziler de her yıl polis tarafından kasabaya sokulmamalarına rağmen bölgede tansiyonların yükselmesine neden oluyor.

Daha önce devlet dahil pek çok kişi ve kurum tarafından kiralanan tartışmalı ev kütüphane, okul ve engellilere özel atölye olarak kullanıldı. Günümüzde tarihi koruma altında olan evin herhangi birine satılması veya yıkılması yaal olarak mümkün görünmüyor. Öte yandan şu an bir emekli kadına ait olan ve boş bulunan eve, Avusturya İçişleri Bakanlığı 4 bin 500 Euro aylık kira ödüyor.