Konut Haberleri
24 Eki 2016 08:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:46

Müşteri kaybeden Trump otellerinin adını değiştiriyor

Türkiye'de de yatırımı bulunan ABD Başkan adayı Donald Trump, dünya çapındaki otellerinde sıkıntıya düştü ve isim değişikliğine gidiyor...

Müşteri kaybeden Trump otellerinin adını değiştiriyor
ABD seçimleri sırasında söylediği ağır ifadeler nedeniyle eleştirilen Donald Trump, servtinde kayıp yaşıyor. Seçim kampanyası boyunca antipati toplayan Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın otelleri hızla kan kaybediyor. Trump, doluluğu %59’a düşen oteller nedeniyle yeni açtıklarına ‘Scion’ adını verecek
ABD seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın otelleri hızla müşteri kaybediyor. Kampanyası süresince büyük bir antipati toplayan Trump'ın kadınlarla ilgili olarak söylediği ses kaydı da ortaya çıkınca otellerinin doluluk oranları hızla düştü. Hipmunk'un rakamlarına göre Trump otellerinin 2016 yılı ilk haftasından bu yana düşüş oranı ortalama yüzde 59'a kadar çıktı. Foursquare rakamlarına göre otelin ziyaretçi trafiğindeki düşüş oranı ise 2015'in Haziran ayından bu yana yüzde 17 olarak gerçekleşti.

Başkan adayı olmadan önceki döneme göre servetinde ciddi bir erime olan Donald Trump, otellerindeki bu düşüşün önüne geçmek için ilginç bir plan da hazırladı. Milyar dolarlık bir marka olan 'Trump' markasını değiştiriyor. Yeni açılacak olan Trump Otelleri artık Scion olarak adlandırılacak. Lüks bir marka olarak bilinen Trump otellerinin fiyatları oldukça yüksek. Örneğin Washington'da yeni açılan Trump International Hotel'de bir gece konaklama 500 dolardan başlıyor.

Trump otellerindeki düşüş oranları ortalamada yüzde 59 olsa da bazı otellerde düşüşler yüzde 74'e kadar çıkıyor. New York, New Jersey, Illinois, Hawaii, Florida ve Nevada'da otelleri bulunan Trump'ın Soho New York'taki kaybı yüzde 74'e kadar çıkıyor. Tek artış yakalayan yer ise yüzde 4 ile Waikiki sahilindeki otel.
Barış Ergin/Sabah