Konut Haberleri
28 Tem 2016 14:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:31

Müslüman gençlik darbeye karşı

Dünya Müslüman gençleri, darbeye inat 10-24 Ağustos tarihleri arasında İslam Konferansı Gençlik Forumu tarafından gerçekleştirilecek 1. İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Kampı’nda Antalya’da bir araya gelecek.

Müslüman gençlik darbeye karşı
İslam Konferansı Gençlik Forumu “İstanbul-İslam Dünyası Gençlik Başkenti” İstişare Kurulu toplantısında tüm dünyada büyük yankı uyandıran FETÖ darbe girişimine karşı, Türkiye’nin yanında yer aldığını tüm dünyaya duyuracak dayanışma eylemleri gerçekleştirmeyi kararlaştırdı.

İKGF’nin Türkiye’de gerçekleştireceği dayanışma eylemlerden ilki “1. İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Kampı” olacak. 10-16 Ağustos 2016 tarihinde erkekler, 18-24 Ağustos tarihinde kızlar olmak üzere iki grup halinde Antalya’da gerçekleştirilecek kamp organizasyonu, ümmet coğrafyasından toplamda 200 gencin katılımıyla ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilecek.

Müslüman gençlik Türkiye’nin yanında olmaya kararlı
Dünya Müslüman gençliğinin, Türkiye’nin yanında olduğunu tüm dünyaya duyuracağı dayanışma eylemlerinin kararlaştırıldığı toplantı, IKGF Başkanı Büyükelçi Elshad İskandarov’un katılımıyla gerçekleşti. Toplantı, 15 Temmuz darbe girişiminde vefat eden şehitlerin anılmasıyla başladı. Büyükelçi İskandarov, 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüssünün temel nedenlerinden birinin Türkiye’nin özellikle sorunlu Ortadoğu coğrafyasında üstlendiği istikrar ve güven sağlayıcı rol olduğuna dikkat çekti.

Toplantıda darbeye ilişkin görüşlerini paylaşan İskandarov “İKGF olarak darbecilerin bu hain tutumuna karşı, ümmet coğrafyası gençliğinin bir araya geldiği, çok sayıda uluslararası projenin Türkiye’de gerçekleştirilmesine devam edilmesi kararını aldık” şeklinde konuştu.  Antalya’da gerçekleştirilecek ilk etkinliği yorumlayan İskandarov “Gençlik kampında, İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülke gençleri, bu hain kalkışma sebebiyle olağanüstü bir dönemden geçen kardeş Türk gençliğinin ve Türk demokrasinin yanında olduğunu Dünya kamuoyuna büyük bir kararlıkla bir kez daha duyurmuş olacaktır” dedi.