Ekonomi
21 Kas 2017 13:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Murat Ülker Elon Musk'a meydan okudu

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Elon Musk'a rakip oldu. Musk'ın geçtiğimiz günlerde elektrikli TIR'ı tanıtmasının ardından Ülker, sosyal medya hesabından ilginç bir paylaşımda bulundu.

Murat Ülker Elon Musk'a meydan okudu
Çılgın mucit Elon Musk'un geçtiğimiz günlerde tanıttığı elektrikli TIR'a şimdiden sipariş yağıyor. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker,  Musk’a meydan okudu. Ülker, Instagram hesabından hem video hem de şu dikkat çeken mesajı paylaştı: “



Tek şarj ve full yükle 800 km gidebiliyor. İyi de biz zaten yıllardır yerli malı elektrikli araçlarla bu şekilde dağıtım yapıyoruz. Üstelik mutluluk dağıtıyoruz!”

Tesla 2019'da piyasada

Türkiye’ye yaptığı ziyaret ve paylaştığı Anıtkabir fotoğrafları ses getiren Elon Musk, geçtiğimiz hafta da dünyada tanıttığı elektrikli kamyon ve otomobille gündem oldu.

Murat Ülker, Elon Musk’a meydan okuduTesla’nın yük taşımanını geleceğini kurduğu kamyon modeli Semi, açıklandığı kadarıyla 800 km menzile sahip. Arka aksa yerleştirilen birbirinde bağımsız dört farklı motordan güç alan kamyon, boş haliyle 0’dan 100km/s hıza sadece 5 saniyede çıkabiliyor. Yük altında ise 0’dan 100km/s hıza sadece 20 saniyede çıkan araç, süper şarj noktalarında yapılacak 30 dakikalık bir şarla 643 kilometre yol yapabiliyor.

“Regen” sistemi sayesinde fren pedalına basılma ihtiyacını ortadan kaldıran Semi, gelişmiş otomatik pilot sistemine de sahip. İki yılda tam 200 bin dolar yakıt tasarrufu sağlayabildiği belirtilen kamyon, 2019 yılında seri üretime giriyor.

Boyner üretiyor

Murat Ülker’in bahsettiği elektrikli araçlar, Türkiye’de dönüştürülen ticari araçlardan oluşuyor.

Yani Fiat ve Renault mevcut dizel ticari araçları elektrikli hale getiriliyor. Bunun öncüsü ise Osman Boyner’in sahip olduğu BD Otomotiv. BD Otomotiv, 2.5 metreküp ile 17 metreküp arasında farklı hacimlere sahip Fiorino, Scudo, Ducato, Kangoo ve Trafic modellerinin koltuklu ve kargo versiyonlarını elektrikliye dönüştürerek satışa sunuyor.

Söz konusu araçlar 110 ile 200 kilometre arasında değişen menzillere sahipler.