Konut Haberleri
30 Ağu 2016 14:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:36

Mozaret Tüneli için ilk kazma vuruldu

Çıldır-Aktaş karayolu üzerinde inşa edilecek ve Ardahan'ın ilk tüneli olacak Mozaret Tüneli'nin yapımına başlandı.

Mozaret Tüneli için ilk kazma vuruldu
Çıldır-Aktaş karayolu üzerindeki 2 bin 159 rakımlı Mozaret Dağı'nda inşa edilecek ve 2 yılda tamamlanması planlanan tünel, ulaşım süresini kısaltıp sürücülere yakıt tasarrufu sağlayacak.

Ardahan'ın ilk tüneli olacak ve bölgede ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirecek Mozaret Tüneli, çift tüp şeklinde ve 2 bin 300 metre uzunluğunda yapılacak.  Bölgede ticaret ve turizmi de olumlu etkileyecek tünel, bölgenin en önemli ticari sınır kapılarından biri olması hedeflenen ve Türkiye'nin en büyük üçüncü sınır kapısı konumundaki Çıldır Aktaş Gümrük Kapısı'nın da önemini artıracak.

2018 yılı sonunda tamamlanacak

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Mozaret Tüneli ile Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nın öneminin daha da artacağına işaret ederek, şunları kaydetti: "Biz bu tünel ile Türkiye'nin en önemli üçüncü kapısı olan Çıldır Aktaş Gümrük Kapısı'na ve Gürcistan'a açılacağız. Burada bizim için Kafkasya ve Orta Asya faktörü var. Bu kapı sadece ilimiz için değil, ülkemiz için de çok önemli. Ulaşıma yapılacak yatırım, ülkeye yapılacak yatırımdır. Buraya yapılacak yatırımlar, geleceği olan yatırımlardır. Burası Türkiye'nin Orta Asya ile en önemli bağlantı noktalarından biri olacak." Demirci, 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan, çift tüp şeklinde yapılacak tünel ile bağlantılı yollarının da yapılacağını belirterek, aynı güzergahta Çıldır-Ardahan yoluna bağlanmak için de 16 kilometre bölünmüş yol da yapılacağını dile getirdi.