Sektörel
30 Mayıs 2015 11:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:45

Şarj süresini uzatacak, mobil ödeme kolaylaşacak

Google’ın yeni Android versiyonu ‘M’, mobil cihazlarda uygulama izinleri, ödeme yapma ve gizliliği korumada yeni deneyim sunacak.

Şarj süresini uzatacak, mobil ödeme kolaylaşacak
Yeni güncellemeyle kişisel asistan Google Now, daha etkin hale geliyor. Google’ın yıllık geliştiriciler konferansında tanıtılan Android M, bu yaz sonunda kullanıma hazır olacak. Bu tarihlerde Apple’ın da iOS yazılımının son versiyonunu lanse etmesi bekleniyor.
Android, dünyada mobil piyasada yüzde 80’lik pazar payına sahip. iOS’un bu pazardaki payı ise yüzde 16. M ile birlikte parmak izi tarama da bir standarda kavuşuyor. Böylece Android kullanıcıları, parmaklarını kullanarak Google Play’de ödeme yapabilecek. Cihazlarının kilidini daha kolay açabilecek. Android Pay ise NFC’li telefonla mağazalarda kolay ödeme yapılmasını sağlıyor. Google Başkan Yardımcısı Sundar Pichai, ‘M’ de bulunacak yenilikleri şöyle aktardı:

Uygulama izinleri: Yeni versiyonda mobil uygulama izinleri basitleştirildi. Uygulama indirirken devamlı izin vermek zorunda kalan kullanıcıların artık bir kez izin vermesi yeterli olacak. Size anlamsız gelen uygulamalara artık izin vermek zorunda kalmayacaksınız. Uygulama kurulmasından sonra da izinlere erişmek ve bunları kapatmak mümkün olacak.
İnternet deneyimi: Google, web siteleri ve mobil uygulamalarda daha iyi internet deneyimi sunmak için çalışıyor. ‘Chrome Custom Tabs’ uygulamalar çalışırken bunların üzerinde bir web sayfası açılmasına izin verecek. Bu, uygulamalarla internet arasında gezinen kullanıcılara daha hızlı bir deneyim sunacak. chrome artık uygulamalar içinde bir tarayıcı olarak çalışacak ve internet deneyimini hızlandıracak. Chrome Custom Tabs, otomatik kayıt, kayıtlı parola, otomatik doldurma ve güvenlik konusunda uygulama ve web deneyimi arasındaki entegrasyona da yardımcı olacak.
Parmak izi desteği: Google, Android M üzerinde çalışan telefonlarda parmak izi okuyucusunu standart hale getirecek. Yeni fonksiyon, parmak izi okuyucusunun sadece telefonun kilidini açmada değil, gerçek yaşamda ya da Play Store’da alışveriş yapılırken de kullanılmasını sağlayacak. Üreticilerin farklı yazılımlar geliştirmesine gerek kalmayacak. Bu sayede parmak izi okuyucu özelliği pek çok Android cihazında kolayca kendisine yer bulabilecek.
Mobil ödemeler: Android Pay, Google’ın yeni ödeme sistemi. Google, bu uygulamada, basitlik, güvenlik ve seçeneği artırıyor. ABD’de 700 binden fazla mağazada kullanıcıların var olan kredi kartlarını kullanmasını sağlayacak. Android Pay, American Express, Visa, Mastercard gibi platformlar tarafından destekleniyor.

Standby süresi artıyor

Uygulama linkleri: Android’de bir uygulama içinde link açmaya çallştığınızda ‘şununla açın’ diyaloğunu herkes yaşamıştır. Bu kullanıcıların yaşadığı önemli bir sorundu. M’de uygulama linkleri değiştiriliyor. Her seferinde kullanıcı bu kutucuğu görmek zorunda kalmayacak. Android hangi uygulamanın içeriği doğrudan açabileceği konusunda büyük bir deneyime sahip.
Şarj süresi: Android M, ‘Doze’ adı verilen yeni fonksiyonla cihazların şarj süresini artıracak. Hareket dedektörüyle Android cihazların aktif olup olmadığını anlayacak. Kullanıcı uyuduğunda, telefon masada bırakıldığında cihazda arka plandaki süreçleri azaltacak. ‘Doze’ modunda Android cihazınızın alarmı çalışabilecek ve bildirimleri de almaya devam edecek.
M aynı zamanda daha hızlı şarj sağlayan ve telefonunuzla diğer cihazları şarj edebilceğiniz ‘USB Type-C’yi destekliyor olacak. Doze iki kat daha fazla standby süresi getirecek.