Konut Haberleri
23 Eyl 2014 07:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:53

Türk inşaat firmaları milyarlık şov!

DUBAİ’de konut alıcı ve satıcısını buluşturan Cityscape Global Emlak Fuarına milyar dolarlık Türk projeleri katıldı. Önceki gün açılan fuara Ortadoğulu yatırımcıların ilgisi katılımcı firmaların yüzünü güldü.

Türk inşaat firmaları milyarlık şov!
CITYSCAPE Global Emlak Fuarı yüzlerce gayrimenkul projesini tek çatı altında topladı. Fuarda yerini alan 31 firma projeleri ve maketleriyle dikkat çekti. Kuzu Grup 2.7 milyar dolarlık projesini ilk kez Ortadoğulu yatırımcılara tanıtırken, Dap Yapı Kartal sahilde marinası ve hızlı treni olan gayrimenkul projenin 2. Etabını satışa sundu. Ağaoğlu ise Uluslararası Finans Merkezi kapsamındaki projesinin maketini sergiledi. 21 Eylül’de açılan ve bugün sona erecek fuarda yüzleri gülen inşaat patronları satışlardan ve ilgiden memnun olduklarını söyledi. Firma temsilcileri fuarın, Türkiye, Fransa ve Kuveyt’te gerçekleşen emlak fuarlarına kıyasla daha başarılı olduğuna dikkat çekti.


KARTAL’I DUBAİ’YE TAŞIDI
Dap Yapı’
nın Kartal sahilinde Emlak Konut GYO ile inşa ettiği İstMarina projesinin 500 konutluk ikinci etabı Dubai Cityscape Global 2014 Fuarı’nda, yatırımcıların beğenisine sunuldu. Projenin ilk etabındaki 950 konutu 45 günde sattıklarını belirten Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Sahile 500 metre cephesi olan, Prens Adaları manzaralı İstMarina’yı, rezidans, konut ve ofis bloklarının yanında özel okulu, hastanesi, ibadet alanı, restoranları ve bir oteli bünyesinde barındırıyor. Önünde marina alanı bulunan, içinden hızlı tren geçen ve bir helikopter pisti bulunan projede, 1+0’dan 5+1’e 1463 konut bulunuyor” dedi. Yılmaz, 2014’te, yabancıların Türkiye’deki konut alımında geçen yıla kıyasla büyük bir artış yaşandığını geçen yıl ilk 5 ayda yabancılara 4 bin 451 konut satılmasına karşın, bu yıl ilk 5 ayda bu rakamın 7 bine ulaştığını kaydetti.

TANITIMDA BAŞARILI DEĞİLİZ
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum
İstMarina projesinde 600 konutun satışının tamamlandığını paranın kasalarına girdiğini belirtti. Türk gayrimenkul projelerini yabancılara tanıtmak konusunda başarılı olunmadığını söyleyen Kurum, “Yurtdışında konut satışı konusunda bir algı eksikliği var. Bunun için Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve firmalar ortak tanıtım yapmalı” dedi. Dap Yapı’nın Kartal projesini tanıttığı toplantıya İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, Emlak Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, Emlak Konut Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Ekmen ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu sözcüsü Vedat Demiröz de katıldı.

SUUDİLER TOPLANIP KULE ALDI
Dubai Cityscape Global 2014 f
uarında Ağaoğlu, ilk gün Maslak 1453 projesinden toplam 326 daire sattı. Ortadoğulu yatırımcıların Türkiye’deki gayrimenkul pazarıyla yakından ilgilendiklerini Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Suudi Arabistanlı birkaç aile biraraya gelip Maslak 1453 projemizden 115 milyon dolar değerinde 254 daire satın aldı.72 tane de bireysel satış yaptık” dedi. İstanbul Finans Merkezi projesinde ruhsat aşamasında olduklarını belirten Ağaoğlu, “Eğer İstanbul Finans Merkezi projesini bugün burada satışa sunsaydım en az 1 milyar dolarlık talep alırdım” dedi. Yabancı yatırımcılara satışta firmaların başarılı olduğunu ancak bürokratik engeller nedeniyle sürecin aksadığını belirten Ağaoğlu, ev alanlara verilen 1 yıllık oturma izni hakkının hala kolay işler duruma gelmediğini ifade etti.

Önce yabancıya tanıttılar
İŞ GYO
, Kartal’daki projesinin maket ve proje detaylarını ilk kez yatırımcılarla paylaştı. Projenin yatırım değerinin yaklaşık 305 milyon dolar olduğunu belirten İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, üçü konut, ikisi ofis ünitelerinden oluşan toplam beş blok inşa edeceklerini söyledi.  36 bin 724 metrekare arsa üzerinde gerçekleş proje yıl içinde Türkiye’de de tanıtılacak. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Cityscape fuarında yatırımcılara Kağıthane, Yenikapı ve Beylerbeyi’ndeki yeni projelerini tanıtmaya başladıklarını söyledi. Proje bilgilerini önce yabancılarla paylaştıklarını belirten Kabadayı, projelerine 2015’in ilk çeyreğinde başlayacaklarını kaydetti. Fuarda yerini alan Dumankaya İnşaat ise Dumankaya Horizon, Dumankaya Ritim İstanbul, Dumankaya Miks, hi-Fit ve Dumankaya Mozaik projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi.